начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Процедура по връщане на отнето сумпс от чужбина

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Процедура по връщане на отнето сумпс от чужбина

Мнениеот tunito » 23 Юли 2020, 22:01

Здравейте, някой знае ли каква е процедурата по връщането на сумпс от консулството в чужбина до софия и после от там до където е издадено сумпс, ако имате и представа колко отнема целия процес ще съм много благодарен.
tunito
Нов потребител

Re: Процедура по връщане на отнето сумпс от чужбина

Мнениеот doondie » 24 Юли 2020, 14:16

Дай малко повече инфо. В коя държава е отнето? За колко време? Ти какво си правил в тази държава? Откъде знаеш, че документът е в консулството на България в съответната страна? Защо очакваш, че ще бъде върнато тук?

При смяна на чуждестранна шофьорска книжка с местна, чуждестранната се връща на органа, който я е издал. Според БГ закона, ако направиш някакво нарушение, за което е предвидено да се отнемат точки, и имаш чуждестранна книжка, могат да ти отнемат книжката и да ти издадат българска. Разбира се, не става автоматично, нито за всяко нарушение се прави. Просто би могло. Моята чуждестранна книжка например изтича тази година. Глобяван съм, с основание или без, но не са ми взимали книжката. Идеята е, че зависи от закона в съответната държава, както и от органите, които го прилагат.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Назад към Наказателно право