Здравейте,
Обжалвам наказателно постановление за 100 лв пред съда и се явявам без адвокат понеже никой не иска за да се занимава за такава сума. Поискал съм да доведа двама свидетели в режим на довеждане, (не призоваване) защото са съгласни да дойдат и съда така ги е допуснал. Преди това адвокат ми каза, че ако са в режима на призоваване (демек ако не са съгласни да дойдат доброволно) съда ги вика задължително и аз трябва да им плащам разноските. Но сега прочетох, че в наказателни дела според чл. 84 от ЗАНН и което е във връзка с чл. 187-190 от НПК разходите се изплащат от бюджета на съответното учреждение.
Сега като аз си ги водя трябва аз да им плащам разходи за път и др. или съда ще определи колко трябва да получат и от кой? Вероятно който изгуби делото ли? Насрещната страна е полицията.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 21 Ное 2024, 14:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кой плаща разноските на доведен свидетел по АНД?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Кой плаща разноските на доведен свидетел по АНД?
Разноските се заплащат от страната за която решението е неблагоприятно , дори и при частично уваженото.
- crissm
- Младши потребител
Re: Кой плаща разноските на доведен свидетел по АНД?
crissm написа:Разноските се заплащат от страната за която решението е неблагоприятно , дори и при частично уваженото.
ОК, мерси за отговора
- lili115
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|