начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Въпрос ????

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос ????

Мнениеот tin444eto » 04 Фев 2014, 19:33

Може ли да Ви попитам нещо,че нещо не ми е ясно. Как така експерта,който е направил заклучението се води ,че работи в полицията и второ как така специалиста- техник(който е снимал и фиксирал следите) и той работи в полицията а като чета в НПК пише,че вещото лице ;Чл. 397. Не може да се назначи за извършване на експертиза вещо лице, което е заинтересовано от изхода на производството или има с някоя от страните по делото отношения, които пораждат основателни съмнения в неговата безпристрастност. Като се води на работа в полицията ми се струва,че е пристрастно към случая????
tin444eto
Младши потребител

Re: Въпрос ????

Мнениеот dracata » 04 Фев 2014, 22:29

Искайте нова независима експертиза.Ако има отношение със една от страните-не е безпристрастен,така мисля аз,не чакайте всяка минута бездействие работи срещу вашия случай .....
dracata
Потребител

Мнениеот marek972 » 05 Фев 2014, 22:12

айде двамцата ръка под ръка в бг мама и гледайте
да не се връщате повече, че яко втръснахте на всички :evil:
marek972
Потребител

Мнениеот dracata » 05 Фев 2014, 22:34

Станахме тримца :wink: :wink: :wink: :wink:
dracata
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 06 Фев 2014, 11:42

Тинче, ти колко пъти ще отваряш тема за едно и също нещо?! Как да ти обясня, че по закон следователно по презумпция вещите лица и експертите нямат отношение/интерес към изхода на делото /било то гражданско или наказателно/. Тяхната задача е да спомогнат за изясняване на обективната истина в наказателното производство благодарение на специалните познания, които имат в областта, в която работят (преводачи, химици, физици, графолози, психолози, патолози и тн и тн и тн). Както ти бях посочил в другата тема - ако законодателят се притесняваше или често има случаи, в които се установява, че заключенията на експерти и вещи лица, служители в органите на МВР са манипулирани тъй че да подпомогнат функцията на обвинението в наказателния процес, то законодателят щеше да предвиди ограничение тези лица да не могат да бъдат в списъците с вещи лица (конкретно за вещи лица говоря). Такова изключение има когато такова лице е участвало в някакво друго качество в предходен етап в процеса тъй като може да се предположи, че то вече е формирало някакво отношение/ако щеш вътрешно убеждение за виновност или невиновност/ към процеса.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Наказателно право