начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Сложен казус , относно възобновяване на Дело

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сложен казус , относно възобновяване на Дело

Мнениеот mad_max » 03 Юни 2014, 11:30

Здравейте , имам питане на което не намирам отговор , за това реших да пиша тук , с надеждата , че някой ще ми отговори . Ще опитам из основи да обясня за какво става въпрос .
Имам влязла в сила Условна присъда от месец Юли 2012 год. , възползвал съм се от правото си , през време на процеса , да обжалвам присъдата , като и на 3 - те инстанции , присъдата беше потвърдена . ВКС излезе с окончатена присъда месец Юли 2012 г., и нещата за мен приключиха .
Интересното в случая е , че съдията докладчик от 2- ра инстанция ( Апелативен съд ) , в момента е привлечен , като обвиняем , и е с повдигнато обвинение . До колкото разбрах Досъдбеното производство срещу него е започнало , през 2010 г , през 2011 год . Декември месец , когато той ми потвърди присъдата е , бил следствен , но доказателствата , които го уличават в извършване на престъпление , и повдигане на обвинение са събрани едва през тази година . Та въпроса ми е следния , мога ли да искам възобновяване на делото , като се позова на фактите , които споменах по горе в написаното , и да искам делото да се гледа от друг състав на съда , или е нодопустомо , ще се радвам , ако ми дадете насока , как точно трябва да постъпя .
mad_max
Нов потребител

Re: Сложен казус , относно възобновяване на Дело

Мнениеот 1968 » 04 Юни 2014, 09:15

Няма да стане в конкретния случай.За да има основание да се иска възобновяване, престъплението следва да е извършено във връзка с участието в наказателното производство.
1968
Потребител

Назад към Наказателно право