начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

При пробация мога ли да напускам страната?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

При пробация мога ли да напускам страната?

Мнениеот nanin » 12 Авг 2014, 12:15

Мога ли при пробация след употреба на алкохол да напускам страната? Искам от Русе до Букурещ да отида сутринта и вечерта да се върна. Ще ми направят ли проблем на границата при отиване и връщане? Има ли вероятност да ме върнат или пак ако ме пуснат като се връщам да ми направят проблем? Говоря за събота или неделя а може и двата дни да ми се наложи да ходя. Много четох из форумите, но някои казват може други неможе, темите са от преди години затова питам наново и моля обяснете ми просто като на обикновен човек. Видях вече какво пише в чл. 75 и чл. 76 от Закона за българските лични документи, но пак немога да разбера нищо.
nanin
Нов потребител

Re: При пробация мога ли да напускам страната?

Мнениеот ilian_todorov » 12 Авг 2014, 13:46

nanin написа:Мога ли при пробация след употреба на алкохол да напускам страната? Искам от Русе до Букурещ да отида сутринта и вечерта да се върна. Ще ми направят ли проблем на границата при отиване и връщане? Има ли вероятност да ме върнат или пак ако ме пуснат като се връщам да ми направят проблем? Говоря за събота или неделя а може и двата дни да ми се наложи да ходя. Много четох из форумите, но някои казват може други неможе, темите са от преди години затова питам наново и моля обяснете ми просто като на обикновен човек. Видях вече какво пише в чл. 75 и чл. 76 от Закона за българските лични документи, но пак немога да разбера нищо.

Отиваш в ОДМВР с лична карта и питаш имаш ли забрана за напускане на страната.
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот nanin » 12 Авг 2014, 18:22

Значи, ако нямам забрана няма никакъв проблем и не е нужно да предопреждавам пробационен служител така ли?
nanin
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 12 Авг 2014, 18:48

:)
При изтърпяване на наказание "пробация" има две задължителни мерки - "задължителна регистрация по настоящ адрес" и "задължителни срещи с пробационен служител". Те се налагат задължително и могат да бъдат в съчетание с една или няколко от останалите пробационни мерки.

Разрешение за напускане на населеното място се дава на осъдения от пробационния служител:
1. по причини от личен или обществен характер - за не повече от 7 денонощия;
2. за настаняване на лечение;
3. за явяване на изпит в училища или във връзка със съдебни производства.
Когато се налага отсъствието да продължи повече от 7 денонощия, пробационният служител съгласува разрешението за напускане с районния прокурор.

... такива неща ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ilian_todorov » 12 Авг 2014, 23:43

nanin написа:Значи, ако нямам забрана няма никакъв проблем и не е нужно да предопреждавам пробационен служител така ли?

Не, само ако ти разреши проб. служител, нямаш проблем.
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот ilian_todorov » 12 Авг 2014, 23:45

doc03 написа::)
При изтърпяване на наказание "пробация" има две задължителни мерки - "задължителна регистрация по настоящ адрес" и "задължителни срещи с пробационен служител". Те се налагат задължително и могат да бъдат в съчетание с една или няколко от останалите пробационни мерки.

Разрешение за напускане на населеното място се дава на осъдения от пробационния служител:
1. по причини от личен или обществен характер - за не повече от 7 денонощия;
2. за настаняване на лечение;
3. за явяване на изпит в училища или във връзка със съдебни производства.
Когато се налага отсъствието да продължи повече от 7 денонощия, пробационният служител съгласува разрешението за напускане с районния прокурор.

... такива неща ...

Абе то излиза, че условно осъдените са по добре от тия с пробация? Ако не сгазят лука в изпитателния срок де. :D
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 13 Авг 2014, 00:03

Да, само дето доста по-дълго (и безвъзвратно) се водят "осъждан".

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ilian_todorov » 13 Авг 2014, 00:49

doc03 написа:Да, само дето доста по-дълго (и безвъзвратно) се водят "осъждан".

Е, реабилитират ги и тях. Даже тук прочетох, че имало такива прокурори и съдии реабилитирани по чл. 88а от НК. Хора с опит и от другата страна не са излишни. :D
Мен преди 4 години Общинския съвет ме беше предложил за съдебен заседател в РС. Пустите му обаче окръжни съдии се усетили, че съм подсъдим (още не ми беше прекратено делото по чл. 210 от НК) и не ме одобриха. Само един е гласувал "за". Явно е оценил опита ми. :D
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 13 Авг 2014, 00:54

Той, опитът, придобит при престоя от "другата" страна, е изключително ценен, но се оценява най-високо при смяна на страните ... :)

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот nanin » 13 Авг 2014, 09:07

Благодаря ви, че ми отговорихте на въпросите.
nanin
Нов потребител

Мнениеот eurolinker » 13 Авг 2014, 10:43

ilian_todorov написа: Пустите му обаче окръжни съдии се усетили, че съм подсъдим (още не ми беше прекратено делото по чл. 210 от НК) и не ме одобриха. Само един е гласувал "за". Явно е оценил опита ми. :D

Че то по 210 НК, опитът не е наказуем :lol: :mrgreen:
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот ilian_todorov » 14 Авг 2014, 11:32

eurolinker написа:
ilian_todorov написа: Пустите му обаче окръжни съдии се усетили, че съм подсъдим (още не ми беше прекратено делото по чл. 210 от НК) и не ме одобриха. Само един е гласувал "за". Явно е оценил опита ми. :D

Че то по 210 НК, опитът не е наказуем :lol: :mrgreen:

Така е, мен не ме наказаха. :D
ilian_todorov
Активен потребител

Назад към Наказателно право