начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Неприключила апробация и ново нарушение с алкохол 1,2

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неприключила апробация и ново нарушение с алкохол 1,2

Мнениеот stamenos » 06 Сеп 2014, 21:03

Имам не приключила апробация за кражба и напрах ново нарушение- шофиране с алкохол в кръвта на апарат 1,24 . Кръвната проба не е излязла. Въпросът ми е може ли да се стигне до ефективна присъда, заради не истеклата апробация ?
stamenos
Нов потребител

Re: Неприключила апробация и ново нарушение с алкохол 1,2

Мнениеот kolegat » 06 Сеп 2014, 21:13

stamenos написа:Имам не приключила апробация за кражба и напрах ново нарушение- шофиране с алкохол в кръвта на апарат 1,24 . Кръвната проба не е излязла. Въпросът ми е може ли да се стигне до ефективна присъда, заради не истеклата апробация ?

По-скоро условно.
kolegat
Потребител

Мнениеот stamenos » 06 Сеп 2014, 21:33

Благодаря Ви за отговора ! Може ли да попитам още нещо ? Пробата на апарата е 1,2, но ако кръвната проба излезе 1,3 или повече, тъй като винаги има отклонение в положителна или отрицателна стойност, но да приемем, че е в по-висока стойност. Чувал съм, че до 1,2 има административно наказание, а ако е над 1,2 какво е наказанието, като се има предвид, че има не изтекла апробация?
stamenos
Нов потребител

Мнениеот kolegat » 06 Сеп 2014, 22:23

stamenos написа:Благодаря Ви за отговора ! Може ли да попитам още нещо ? Пробата на апарата е 1,2, но ако кръвната проба излезе 1,3 или повече, тъй като винаги има отклонение в положителна или отрицателна стойност, но да приемем, че е в по-висока стойност. Чувал съм, че до 1,2 има административно наказание, а ако е над 1,2 какво е наказанието, като се има предвид, че има не изтекла апробация?

Над 1,2 е престъпление и наказанието е до една 1 година лишаване от свобода и лишаване от правоуправление за определен период. До 1,2 е административно нарушение и наказанието е глоба и лишаване от правоуправление за определен период.
Между другото практиката ми показва, че на химическата проба доста често излиза малко по-малко от дрегера. Както и да е, дори и да превишиш 1,2, ще е с малко, тъй че адвокатът ти да се опита да се спазари с прокурора за пробация. Щото условно е кофти.
kolegat
Потребител

Мнениеот chinchilla » 07 Сеп 2014, 18:35

Освен лишаването, присъдата е до 2 години. Аз лежах за без книжка 6 месеца - не за алкохол, а за липса на книжка.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Наказателно право