начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Съкращение на самотна майка

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение на самотна майка

Мнениеот Таня » 02 Ное 2005, 19:10

Здравейте!
Съкратиха ме от фирмата, в която работя. Мога ли да оспорвам това съкращение, понеже съм самотна майка - разведена съм и отглеждам сама детето си, което е на 7 години ? Съкратиха само мене, а от другите колеги, които останаха, никой не е в положение като моето.
Ще съм Ви много благодарна, ако ми дадете някакъв отговор, за да зная дали да се обърна към адвокат и да се захващам с дело.
Благодаря предварително.
Таня

Мнениеот Таня » 03 Ное 2005, 08:41

Моля ви, помогнете ми!
Таня

Мнениеот Гост » 03 Ное 2005, 10:49

във Вашия случай работодателят има право на подбор при съкращаване на щата, за подробен отговор трябва още информация, но независимо, че сте самотна майка нямате закрилата на КТ , тъй като детето Ви е на 7 години , а на закрила подлежат майки с деца до 3 годишна възраст.
Гост

Назад към Трудово право