начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Закъсняла декларация по чл.14 от ЗМДТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закъсняла декларация по чл.14 от ЗМДТ

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 18:43

Имам следния въпрос: Преди години моите родители са ми прехвърлили жилището си срещу задължение за издръжка и гледане, като са си запазили правото на ползвоне докато са живи. Тогава никой не е подал декларация по чл.14 от ЗМДТ за промяна в статута на имота. Не съм наясно дали аз трябва да подам такава и каква ще е глобата, тъй като двумесечният срок отдавна е изтекъл. Дали може да се счете,че родителите ми са ползватели на имота и задължението за подаване на декларация да е тяхно? След като са изминали 7-8 години да подавам ли декларация или е по-добре да не го правя. Данъкът върху апартаменат е редовно плащан от баща ми.
Гост

Декларация по чл.14 ЗМДТ

Мнениеот Гост » 25 Яну 2006, 17:04

Задължението за деклариране възникна от 1998г. Може да подадете декларацията по чл.14 и сега, налага се малка глоба - около 20 лв.
Гост

Назад към Данъчно право