начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Мито при внос на лек автомобил от Англия

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мито при внос на лек автомобил от Англия

Мнениеот simov » 28 Авг 2006, 16:13

Живея и работя в Англия,искам да се пребера с автомобил и съм се спрял на Jaguar s-type или Audi A6.
Jaguar-a e 3.0 куб.см, 235 коня
Audi-to e 2.4 куб.см , 170 коня
Може ли някои да ми помогне и да ми каже какви мита или какво ще трябва да заплатя за тези автомобили за да знам кои от двата да закупя от тук.
Попаднах на някаква информация но тези "DIN" и "SAE" нещо не ги знам а и за евро сертификата не знам какво представлява. Ще ви бъда благодарен,предварително благодаря :)
simov
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 28 Авг 2006, 16:52

Ето един линк,който е за действащата митническа тарифа на РБ.Видях,че в глава 87 на тарифата има мита за автомобилни превозни средства.

http://www.bcci.bg/bulgarian/cust_tarifa_2005/
gosho72
Потребител

Мнениеот bulgar » 28 Авг 2006, 17:50

Защо не изчакаш 1,1,2007. Тогава няма да се дължи мито :wink:
bulgar
Потребител

Мнениеот pinkopanter » 29 Авг 2006, 09:28

задължително трябва да имаш евросертификат на колите иначе ще плащаш много повече
pinkopanter
Потребител

Назад към Данъчно право