начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

обжалване акт по ЗДДС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обжалване акт по ЗДДС

Мнениеот verry » 21 Авг 2007, 09:34

Колеги, имам нужда от помощ. Трябва да обжалвам акт по ЗДДС ,моля да ми кажете къде мога да погледна примерен вариант на жалба
verry
Нов потребител

Мнениеот octavia » 21 Авг 2007, 10:23

Колега, всичко зависи от конкретния казус, как така - примерен вариант на жалба? Като една колежка, дето искаше "сламка" за "искова молба..."
Дори не сте написал какъв акт по ДДС, предполагам, че имате предвид ревизионен акт, с който е начислен ДДС за довнасяне.
Има няколко основни насоки, които да следвате. Проверете първо процесуалната изрядност на всикчи доказателства - заповедта за извършване на ревизия, ПИНП и т.н. Вероятно са правени насрещни проверки на предходни доставчици, проследете всяка проверка - дали са спазени изискванията на ДОПК. Хващайте се за всяка подробност - липсващ адрес на свидетел, кратък срок между проверките, непопълнени реквизити по ДОПК.
По същество (материалната част) вече нищо не мога да кажа, без да знам казуса. Пишете по-подробно. Най-важни са мотивите за съответното заключение на НАП.
octavia
Младши потребител

Мнениеот verry » 21 Авг 2007, 10:46

Целият акт е спешка. Спедиторска фирма възстановява почти всеки месец ДДС от ДП Център. Сега този месец сумата е под 300хил и ни пратиха в ДП офис.....Оттам незнаят що е това 0 ставка и спедиция и след като надълго и на широко констатират 99.9% сделки в EU ,без да оспорват каквото и да било по покупки и продажби ми съобщават ,че неправилно съм искала възстановяване в 30 дневен скрок по чл.92 и ме пращат в процедура от 3 месеца на приспадане. И на децата е ясно, че така отново ще имам над 300хил и няма да съм при тях. Ако не обжалвам значи се съгласявам че сделките ми не са с 0 ставка. Какво се пише в такъв случай ?
verry
Нов потребител

Назад към Данъчно право