начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Пак имот!

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пак имот!

Мнениеот Kristianna » 23 Авг 2007, 11:06

Здравейте!
Зная че има доста теми затова, но вече взех да се обърквам.
Правят ми ревизия като физ. лице, от данъчните зная че е заради продаден имот през 2001 година за който не съм платила ДОД.
Та този имот- земя и сграда е купен и продаден през 2001 година като е продаден на данъчната оценка, а съм я купила на доста по-ниска цена. Според вас дължи ли се данък или не. Обърквам се, защото не зная кой закон трябва да се приложи - ЗОДФЛ е действал тогава според мен, а според него мисля не се дължи дънък щом е на данъчна оценка, или ЗДДФЛ - там се дължи данък, но той е в сила от 2007 година. А и щом ми правят заради това ревизия значи сигурно има защо?
Предварително благодаря ако ми отговорите!
Kristianna
Нов потребител

Мнениеот zapetaia » 23 Авг 2007, 12:55

Kristianna, не може ревизията Ви да обхваща период повече от 5- години назад. Или нещо бъркате или сте подведена. Във всеки случай, не става въпрос за дължими данъци от продажбата Ви през 2001 година. Ако имате ревизия, тя е по друг повод.
zapetaia
Младши потребител

Мнениеот Kristianna » 23 Авг 2007, 13:24

Здравей, благодаря че се включваш. И на мен ми се стори странно, но явно не е минал давностния срок за тази сделка и данъчната така ми каза, че е за това. И най-впечатляващото е че не ги притеснява факта че в момента съм по майчинство!
Kristianna
Нов потребител

Мнениеот barri » 23 Авг 2007, 15:35

какво се учудваш , че не се съобразяват. данъчните са като коне с капаци, действат без да знаят на какво основание, не са чували за СИДДО или други подобни. Смешна работа са.
barri
Потребител

Мнениеот Kristianna » 23 Авг 2007, 16:29

Че са смешна работа, да, смешна са. Ама сега да ми искат и откъде съм имала парите за покупката на имота.... вече прекаляват.... като казах че съм работила в чужбина 90-те години и оттам съм имала пари, казаха да им представя документи. Е откъде аджеба да ги намеря.... това са над 10 години назад. Е казаха че ако не ги представя, ще го третират като укрит доход. Ха, кажете кво да направя?!
Kristianna
Нов потребител

Мнениеот n_ikito » 23 Авг 2007, 16:30

Ами за продажба през 2001г. данъка се дължи през 2002г. /след деклариране/, така че все още не е изтекла давността. а да не говорим, че самата давност започва да тече от 01,01 на годината следваща годината в която следва да се плати........ Верно, че често не знаят къде се намират, ама не са съвсем .......
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот Kristianna » 23 Авг 2007, 17:24

Да, n_ikito иаз така го смятам
Kristianna
Нов потребител

Назад към Данъчно право