начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

съгласие от другите собственици при надстрояване ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съгласие от другите собственици при надстрояване ?

Мнениеот i0rdan » 08 Окт 2011, 16:33

Здравейте,

Моля за помощ при разнищване на следния казус. Имаме дарение на апартамент в сграда, в която има и други собственици на апартаменти. Дарението е направено само за апартамента без да е дарена съответната земя под постройката. Трето лице, различно от дарителя и надарения, живеещо на последен етаж иска да надстроява. Чие разрешение му е нужно - на надарения, който притежава апартамент или на дарителя, който не е дарил земята заедно с апартамента?

Поздрави.
i0rdan
Нов потребител

Re: съгласие от другите собственици при надстрояване ?

Мнениеот julyanvonemona » 08 Окт 2011, 18:21

Съгласието пред нотариус на всички съсобственици в сградата.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот via_victoria » 08 Окт 2011, 19:37

както и договор в нотариална форма със собственика/съсобствениците на земята за отстъпено право на надстрояване (ако съм чела правилно, те не са идентични със съсобствениците в сградата)
via_victoria
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Окт 2011, 21:39

Ако сградата е отделна собственост - само от собствениците в сградата!!!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот via_victoria » 09 Окт 2011, 14:52

Защо, след като според чл.183, ал.2 ЗУТ "Надстрояване или пристрояване на сграда - етажна собственост, се разрешава въз основа на договор за учредяване на право на надстрояване или пристрояване със собственика на урегулирания поземлен имот в нотариална форма и декларация-съгласие с нотариална заверка на подписите от всички собственици в етажната собственост"?
via_victoria
Потребител

Мнениеот goblin » 09 Окт 2011, 19:35

Задавате въпрос, пък пишете отговора. Защо? Малко ли празни теми има в този форум?
goblin
Потребител

Мнениеот via_victoria » 10 Окт 2011, 12:57

Отговорът (такъв, какъвто е според моето скромно мнение) съм го написала още в първия си коментар по темата, но julyanvonemona май не е съгласен - затова излагам аргументите, на които базирам своето становище и очаквам и той да сподели неговите...
via_victoria
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Окт 2011, 16:22

Не ги споделям защото не съм съвсем сигурен в тях
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Окт 2011, 16:28

julyanvonemona написа:Не ги споделям защото не съм съвсем сигурен в тях

Достоен отговор, julyanvonemona! А не като някои тук изявяващите се потребители да бързат "като пале пред майка си" и базират ли, базират становище след становище.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Окт 2011, 17:43

Melly,след като съм установил че в становището си не съм бил прав, най-глупавото е да го поддържам. Тук не е въпрос толкова на достойнство колкото на безперспективност от водене на бойни действия. Остана единствената възможност - да си призная по възможния най-безболезнен начин!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот via_victoria » 10 Окт 2011, 18:19

Явно камъните бяха за моята градинка, Melly :)
Но в крайна сметка след като някой е решил да зададе въпрос, намирам за логично и правилно да му бъде отговорено, по възможност точно и обосновано, разбира се и имайки предвид факта, че най-изчерпателен отговор може да се предостави едва след разглеждане на конкретните документи! Това не пречи обаче да му бъдат обяснени принципните положения, произтичащи от ситуацията, както и ако въпросът му е неясен - да бъде помолен да внесе допълнителни разяснения с оглед даването на правилна насока.
Нямам абсолютно никакви претенции, че моите отговори са най-точните и ако не са, нямам абсолютно нищо против по-компетентните аргументирано да ме поправят!
via_victoria
Потребител

Мнениеот goblin » 10 Окт 2011, 18:56

Няма нищо за поправяне. Оставете темата да отшуми, и "потърсете" нещо друго, с което да занимаете аудиторията.
goblin
Потребител

Назад към Строителство и регулация