начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Неуредени сметки по регулация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неуредени сметки по регулация

Мнениеот lalenceto1 » 02 Дек 2012, 16:45

Здравейте! Имаме следния проблем - имаме два съседни имота - аз и брат ми. Преди години е бил един имот, който впоследствие е разделен на две - ще ги нарека УПИ 1 и УПИ 2. Сега се опитваме да ги обединим отново и при процедурата, която трябваше да бъде финализирана в Община Банкя след 6 месеца без проблеми ни казаха, че в УПИ 1, за което имаме два нотариални акта имаме проблем с неуредени сметки по регулация. Първият нотариален акт е за собственост на 800 дка, от които 107 неурегулирани и при последваща регулация през 1988 г. имаме втори нотариален акт с уредени сметки по регулация 86 кв.м. Имота граничи с общински терен - дере. На скицата е даден като озеленяване. Родителите ни твърдят, че колкото са им казали толкова са платили и не разбират какъв е проблема. Просто през 88 г. са им казали, че трябва да се доплатят 86 кв.м., а не 107. Само че от общината ни спряха процедурата, гл.архитект ни каза да си оправяме имота, че нямало да ни даде нито разрешително за сливане, нито за строеж и т.н. В писмото на общината пише "за продължаване на преписката по същество РЕСУТ изисква същата да бъде комплектована с договор по чл. 15 от ЗУТ"
Моля, за съвет!
П.С. По УПИ 2 нямаме проблем с документите
lalenceto1
Нов потребител

Re: Неуредени сметки по регулация

Мнениеот vdggbg » 02 Дек 2012, 17:10

Не казвате дали се е случило нещо след 1988 г. - възможно е да е имало някакво изменение на ПР, с което да са Ви придадени още 21 кв. м. А може и да става въпрос за грешка - отдавнашна, или скорошна. Нека някой геодезист (правоспособно лице по ЗКИР) да Ви направи "комбинирана скица за пълна или частична идентичност на имот" - тогава ще прецените как да действате.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Дек 2012, 17:24

Отидете при Златан (Геокад) или при някой друг геодезист, който може да мисли, за да прегледа дали разминаването не е в рамките на точността на кадастралната карта. :arrow: комбинирана скица и удостоверение, че няма неуредени сметки по регулация.
А то кой иди.т направи проекта за обединяване на двата парцела?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 02 Дек 2012, 18:36

Дядо Господ знае всичко - сигурно затова предлага Златан. Неговата фирма е автор на цифровия модел на кадастралния и регулационния планове на Банкя още от 1998-2000 година. Няма начин да не знае кой иди.т е допуснал грешката.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Дек 2012, 19:28

+1 :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lalenceto1 » 03 Дек 2012, 14:26

здравейте отново! Проекта за обединение е правен в ГЕОКАД. След 1988 г. не е имало никакви промени. В общината техническия на нашия район ме посъветва да направим констативен нотариален акт и така да си решим проблема - като не се вписва тази разлика. Поради влизането в сила на новата кадастрална карта в Банкя и несъответствията с реалните граници сме правили отново в ГЕОКАД проект за изменение, който влезе в сила. По последно изменение имота е 805 кв. м. Но тези 21 кв.м. ги няма в нотариалния акт. Според вас необходимо ли е да направим констативен протокол или да ходя отново в ГЕОКАД за комбинирана скица ?? Благодаря ви предварително
lalenceto1
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 03 Дек 2012, 16:51

Добре де - след всичките напъни на "Геокад" за изясняване на проблема - на Вас (или на Златан) стана ли Ви ясно откъде идва тази разлика от 21 кв. м? Защото, общо взето, от това зависи как е по-добре да процедирате нататък.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот lalenceto1 » 03 Дек 2012, 18:16

сега се връщам от Геокад, защото нотариуса ми дава зор да пуска констативния нот. акт и аз вече не знам какво правим - май преливаме от пусто в празно. Там извадиха плана от 88 г. и наистина имаме по регулация придадени две парчета на обща площ 107 кв.м. от общински терен. От мястото ни е отрязано парче от 21 кв. м., което е влезнало в т.нар. озеленяване или общински терен. Но не се правело точно така ми казаха там - т.е. на нас са ни дали нот. акт по регулация за 86 кв.м., но защо !??? И те ме посъветваха да вадя констативен, който само замазвал проблема ...........
lalenceto1
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 04 Дек 2012, 18:51

На какво основание нотариусът ще Ви признае за собственик на нещо си, дето не е Ваше, а може да се окаже и общинско? Да не би толкова да са огладнели?
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Дек 2012, 19:39

Може да се потърси преписката по уреждане на сметките по регулация към плана от 1988г. Очевидно става дума за прихващане на отчуждаемото. Не е нещо кой-знае какво.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 04 Дек 2012, 19:50

Предполагам тези 21 кв.м които са отредени за озеленяване, не са включени в границите на имота по кадастрална карта, а имота е отразен с онези придаваеми 107 кв.м, за които претенции има и общината?
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Дек 2012, 19:59

Едва ли, petko_a . По-скоро ми прилича, че някой е решил да напомни за съществуването си ... Коледа иде, Нова Година ... това-онова.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 04 Дек 2012, 20:14

emilgrigorov написа:Може да се потърси преписката по уреждане на сметките по регулация към плана от 1988г. Очевидно става дума за прихващане на отчуждаемото. Не е нещо кой-знае какво.

"Прихващането" винаги (даже и по времето на динозаврите) е ставало с волеизявление, а за наличието на такова не сме информирани. Друго ще да е, а сега е сезонът на киселото зеле, и не върви да гледаме на боб. Нека да мине Коледа - тогава ще можем да хвърлим поне малко животински кости. По Никулден не се гадае на кокали - рибешките са все в синджир, и поне на мен не ми излиза картинка.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Дек 2012, 20:20

vdggbg написа:... е ставало с волеизявление, а за наличието на такова не сме информирани...

Именно, затова не е зле да се потърси преписката по плана от 1988г, както писах по-горе.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 04 Дек 2012, 20:23

Едва ли, petko_a . По-скоро ми прилича, че някой е решил да напомни за съществуването си ... Коледа иде, Нова Година ... това-онова.

Сещам се, сещам се кой е ТОЙ. Ама да не се окажат повече от един. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Дек 2012, 20:27

Melly написа:

Сещам се, сещам се кой е ТОЙ. Ама да не се окажат повече от един. :D

Пу -пу, сакън бе, Мели, пепел ти на устата.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 04 Дек 2012, 20:32

На Melly, явно, и излиза картинка... По всяко време, и с всякакви материали. Голяма работа са това дамите - винаги съм го казвал!
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 05 Дек 2012, 11:46

vdggbg написа:На Melly, явно, и излиза картинка... По всяко време, и с всякакви материали. Голяма работа са това дамите - винаги съм го казвал!

Колкото две малки!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация