начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Относно техническа правоспособност на общинските служители

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно техническа правоспособност на общинските служители

Мнениеот rosenh » 19 Яну 2013, 10:38

Направих справка със Закона за устройство на територията и Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране. От тях не ми стана ясно общински служители, архитекти и инженери, имат ли право да проектират подробни устройствени планове, устройствени схеми и др. за общински обекти, призната ли им е по презумпция проектантска правоспособност, ако отговарят на условията за придобиването и.
Или е необходимо да кандидатстват по общия ред за придобиване на проектантска правоспособност и да се застраховат.
rosenh
Младши потребител

Re: Относно техническа правоспособност на общинските служите

Мнениеот emilgrigorov » 19 Яну 2013, 10:40

rosenh написа:... Или е необходимо да кандидатстват по общия ред за придобиване на проектантска правоспособност и да се застраховат.

Да, на общо основание.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Яну 2013, 10:58

Вчера, между другото , стана дума за квалификацията на общинския служител в областта на естетиката, във връзка с чл.195 (5) - ЗУТ. В момента върви релевантно предаване по телевизията, по отношение новото лого на България, тоз шедьовър, тоз недостижим връх в световното културно наследство.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Яну 2013, 16:02

rosenh написа:Направих справка със Закона за устройство на територията и Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране. От тях не ми стана ясно общински служители, архитекти и инженери, имат ли право да проектират подробни устройствени планове, устройствени схеми и др. за общински обекти, призната ли им е по презумпция проектантска правоспособност, ако отговарят на условията за придобиването и.
Или е необходимо да кандидатстват по общия ред за придобиване на проектантска правоспособност и да се застраховат.

В чл.230 (3 и 4) ЗУТ всичко е казано достатъчно ясно!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Яну 2013, 16:09

Само да вметна, че мисленето или проектирането през работно време, си е кражба от обществото, състав по един друг кодекс.

Таз, тънката , червена линийка.
Абе, Емонски, да не би ЗУТ да им Ги е забранен в общините, да не би да ги санкционират, ако са го прочели дори?
Щях да вметна и пожарникарската наредба, ама нея никой не я е чел в цялостта и.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Яну 2013, 16:34

...........да не би ЗУТ да им Ги е забранен в общините...........

Част от рода ми произхожда от Северозападнала България, и за това ще направя корегция. Казва се "иН Ги"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Яну 2013, 16:39

... манарчето на закона ...

И аз съм така.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Яну 2013, 16:58

Само да допълня!
Понеже напоследък живея в Несебърска община искам да преведа твоята реплика. На несебърски диалект, би звучала така!
"Да не би да забраняват да го четат НА ЗУТ-а в общините"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Яну 2013, 17:26

+1
падат ми батериите, час почивка.
P.S. Емонски, помогни и в другите развеяни теми, дето иН ги пиша. Тия са много зле по отношение логиката, по определение, не е истина просто :lol: :lol: :lol: Е така са, някак си:

И, в заключение. Ако има две риби на скарата, винаги една е в края. Ако е една, винаги е в двата края. Ut memor.
И маслините ми вече са станали, сега ги пробвах. Пробвай при тебе, Каламон от Севера издържа до -10 гарантирано.А комшийката ми току що ми звънна, да и дам 4 лева за лекарство, щото е много зле. Дадах 5, като и казах да не ми ги връща, да забрави. И и го повторих.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Яну 2013, 19:22

rosenh ти който си задал тази тема най- вероятно , очакваш от юридическия форум някой да ти намигне за някаква инвенция, относно това как на главните архитекти и другите общинарски служители да им се забрани да правят инвестиционни проекти. От незаинтересоваността на юридическото тяло към зададеният проблем, може еднозначно да се отсъди че темата е буря в чаша вода! Единствените които се отзовахме сме неюристи, а конкретно аз съм и бивш член на КАБ. Оттеглих се поради пълната несъстоятелност на тази структура.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация