начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Преустроиство на тераса до калкан

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преустроиство на тераса до калкан

Мнениеот radisev » 14 Фев 2013, 14:45

Здравейте,
Моля да ми отговорите, къщата ни е на калкан като съседната излиза пред нашета с 0,60см.Имаме тераса която не опира на калкана и е с размери 2,00/ 1,50. Мога ли да направя преустройство на терасата като тръгва от калкана? Благодаря предварително!
radisev
Нов потребител

Re: Преустроиство на тераса до калкан

Мнениеот emilgrigorov » 14 Фев 2013, 14:54

Етаж (от колко етажна сграда), терасата изцяло конзолна ли е и колко е дълга конзолата, време на строителство на Вашата и съседската сгради, колко са собствениците в цялата Ваша сграда и кой е собственик на терена във Вашия парцел :?:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот radisev » 14 Фев 2013, 15:36

Къщата е 3 етажна. На 1 и 2 етаж аз съм собственик, като 1 етаж е предвиден за магазин, а на 3-ти етаж са собственици дъщеря ми и зет ми.Съседната кооперация е от преди 10 години, а нашета е стара и в момента правим общо преустройство на цялата сграда.Терасата която искаме да удължим до калкана е над вратата на магазина .
radisev
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 14 Фев 2013, 16:20

І. По отношение собствеността:
1. Ако се нарича тераса, необходимо е , по изготвен проект, собствениците на земята да Ви учредят право на строеж.
2. Ако се нарича "козирка" - не е необходимо собствениците на земята да Ви учредят право на строеж. Остава в режим на неизползваем покрив ...
3. По отношение общи части: нотариално заверено съгласие от всички собственици в сградата.

ІІ. По отношение технически и други нормативни изисквания:
1. Ако терасата "стъпва" на земята - виза за пристройка от Главния архитект на общината;
2. Проект , части Арх., конструкции, ПБЗ (ако стъпва - и геодезия). Теоретично е възможно да поискат и Пожрна безопасност, енергийна ефективност.
Одобряване на проекта в общината (придружена от декларациите І.3.) :arrow: нотариалния акт (І.1.) :arrow: Разрешение за строеж :arrow: протокол за линия и ниво и заповедна книга :arrow: нанасяне в кадастъра :arrow: УВЕ (Акт 16)
Ако за сегашния ремонт имате Разрешение за строеж, тези неща могат да минат като изменение на одобрения проект.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот probcho » 14 Фев 2013, 20:28

radisev написа:Здравейте,
Моля да ми отговорите, къщата ни е на калкан като съседната излиза пред нашета с 0,60см.Имаме тераса която не опира на калкана и е с размери 2,00/ 1,50. Мога ли да направя преустройство на терасата като тръгва от калкана? Благодаря предварително!

Ако правилно съм Ви разбрал - искате удължаване на терасата, като стигнете до калканната страна и в едно с това да я преустроите (затворите/усвоите) към стаите от апартамента на втория етаж?
Самото .... преустройство препокрива ли калкана или излиза извън него?
probcho
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация