начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Право на строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право на строеж

Мнениеот simo1520 » 18 Юни 2020, 17:49

Здравейте на всички,имам следния въпрос.Разполагам с имот в регулация от 2дка в гр софия-княжево,понеже има проблем да се раздели парцела защато сега входа е от тупик и има лице от 60м към улица която не е построена/в момента е гора/От общината казаха че може да се раздели парцела,но новият парцел ще има реално лице към улицата която не съществува,но достъпа до него може да е само чрез преминаване през нашия парцел и така за новосъздадения няма да се получило одобрение за строеж.Въпроса е следния,може ли без да се разделя парцела чрез кадастъра да се даде право на строеж на къща да речем,като примерно се заплати сума на мен за това разрешение за построяване на къща и как стоят нещата със собствеността тоест става собственик на къщата,но как отава въпроса с преминаването и на земята около къщата.

Благодаря предварително,ако има нужда от пояснения съм насреща
simo1520
Нов потребител

Re: Право на строеж

Мнениеот kalahan2008 » 18 Юни 2020, 20:34

Направете си една консултация при адвокат с всички документи, вкл. и скици, тук не е място за такива въпроси.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Re: Право на строеж

Мнениеот simo1520 » 18 Юни 2020, 21:25

Добре,ако може да ме насочите към такъв ще съм благодарна.
simo1520
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация