начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

По-ниска етажност ново строителство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: По-ниска етажност ново строителство

Мнениеот probcho » 13 Фев 2013, 08:52

emilgrigorov написа:Ако иска да бъде наказан виновния и да си направи душевна гаргара, може да почне наред: продавач, проектанти, консултанти (надзори), строители, община, арменския поп ... всички.

Тук май някой се е качил на ските и се е пуснал по склона без щеки... :lol:
Очевидно е, макар и предполагаемо, че питащият има само договор за покупко-продажба, като "проектанти, консултанти (надзори), строители, община, арменския поп..." не са страна по същият. А че всичките изброени са виновни - няма спор. Само дето човека не може да им каже нищо...

ПП
То и в магазина си пазиш касовата бележка до напускането на обекта, ама...
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 09:23

Пробчо, по-горе употребих израза "ако има нотариален акт", тоест е с права на Възложител.
Четете, преди да си напишете глупостите. Зацапахте темата.
Човекът има нужда от адвокат, дето да вземе присърце нещата. Ми , да вземе някой да му се обади.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 14:22

emilgrigorov написа:.......
Човекът има нужда от адвокат, дето да вземе присърце нещата.

.........Само дето и най опитния адвокат няма как да "огъне" чл.154 (2) т.4 ЗУТ. Ако обектът е въведен в експлоатация, пак няма как да го огъне, обаче кръга на нарушителите се разширява. В същност текста на тази разпоредба вечно ще остане коз в ръцете на всеки който с цел рекет, може да взриви всяка договореност, освен ако предназначението на етажите се измени по начин допускащ по ниска от жилищната височина, но и това опира до пари.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 16:54

До пари - да. Но създава и възможност за разваляне на договорите.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 16:56

emilgrigorov написа:До пари - да. Но създава и възможност за разваляне на договорите.

Това е така, но си требе масторлък за да извлечеш повече от колкото си дал.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 16:58

+1
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 13 Фев 2013, 17:17

julyanvonemona написа:.........Само дето и най опитния адвокат няма как да "огъне" чл.154 (2) т.4 ЗУТ. ..........

Лелеееееееее, да ти имам самочувствието (в повечето случаи без покритие). Това дето го казваш като как да се разбира?
Дали си вЕрваш, че е необорима твоя (поредна) "презумпция"?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 13 Фев 2013, 18:51

emilgrigorov написа:До пари - да. Но създава и възможност за разваляне на договорите.

Като оставим настрана опитите на emilgrigorov да изкара, че всички по веригата са маскари - дали подчертаното в червено е възможно, от юридическа гледна точка - предвид несъответствието на предмета на договора с основните характеристики (според ЗУТ)? Нали разбирате - предмет на сделката е жилище, но то всъщност не е жилище, защото не му достига височина, и така нататък...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 19:15

vdggbg, ако вземеш под внимание непрекъснато цитирания от мен текст по чл 154 (2) т.4 ЗУТ, а успоредно с това и чл 225 (2) т.3 ЗУТ може да се окаже че в момента де юре няма сграда, а някакви взидани под определена геометрия строителни мат'ряли. Естествено че че при това положение договора е изгорял от всякъде, но какво от това! Строителя не е SEG,GE, Vikers, Siemens или някой друг дебелак, който да е в състояние да погаси цялата свинщина. Стигне ли се до дела и връщане на средства след няколко години при евентуално обявяване на фалит клетият opetkov едва ли ще е в състояние да си върне и половината от това което е дал, но съм сигурен че emilgrigorov (осанна, осанна за него) ще измисли нещо за да го "оправи".
Все пак първият по време е и първи по право, така че opetkov трябва да действа. Разбира се че ще му е необходим адвокат и то първокласен за да "набере височина" преди всички останали да са запалили двигателите.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 20:00

julyanvonemona написа:... emilgrigorov[/b] (осанна, осанна за него) ще измисли нещо за да го "оправи"...

Ессстествено :!: :lol:
И, ако обичаш, обръщението в болдван шрифт. Допустимо е и оцветяване в червено.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 20:37

emilgrigorov ама какъв пас ти подадох а? Язък че не те бива да го отиграеш!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 13 Фев 2013, 20:50

emilgrigorov написа:Пробчо, по-горе употребих израза "ако има нотариален акт", тоест е с права на Възложител.
Четете, преди да си напишете глупостите. Зацапахте темата.
Човекът има нужда от адвокат, дето да вземе присърце нещата. Ми , да вземе някой да му се обади.

Преди да се палите, като суха слама посред летен пожар, emilgrigorov, трябва да посоча, че в цитирания от мен пост никъде не се среща "ако има нотариален акт"! Ако е необходимо ще припомня:
emilgrigorov написа:Затова го питах човека, какви са му мераците. Ако иска да развали сделката, трудно ще стане. Ако иска да събори сградата - още по трудно. Ако иска да бъде наказан виновния и да си направи душевна гаргара, може да почне наред: продавач, проектанти, консултанти (надзори), строители, община, арменския поп ... всички. Намерил кой да пита ... и какво му отговорили :lol:
Ако претендира за обезщетение, може да се търсят едни 4-5% неизпълнение, евентуално. Ако се наложи смяна на предназначението, в ателиета примерно, също може да се мисли, дори за разваляне. Сградата може да бъде приета и с декларация - съгласие от всички собственици.
Официализиране на грешката ще доведе до забавяне, преработки, съгласия, пазарлъци. Но, човекът си е изправен, да си взема адвокат и да прецени.

Та ставаше дума за "наказан виновен"! За пореден път ми се мятате като гол шаран на сухо!
Поне бъдете коректен! (като не можете друго!)
По същество в поста си засегнах момента, че дори и да има нотариален акт (в съответствие с тезата, която развивате), същият едва ли има подписани каквито и да било договори с изброените от emilgrigorov и в последствие цитирани от мен, лица! Същото е често срещан случай (да не кажа масово прилаган) при строителство на "зелено", "червено" или "ишлеме"!
В интерес на истината, аз лично не откривам приложението на чл.225 (2) т.3 ЗУТ във вр.чл.154 (2) т.4 ЗУТ, при наличието на акт обр.7 и др., декларации за материалите и съответните заповеди в ЗК от техн. ръководител! Все пак разписаното изискване за незаконен строеж, по визираната точка, изисква това "изменение" да се отразява на конструктивната сигурност и безопасното ползване на строежа!
Като се замисля, едва ли питащият е подписвал одобрените проекти, с което да заяви, че същият изисква точно това! От тук следва, че е налице единствено финансова измама по отношение на ценообразуването на "продукта" във връзка със завишени показатели на вложените материали!
Интересен е момента на закупуване - преди наличието на готов продукт! Предполага се, че купувача информативно се е запознал с бизнес намеренията на продавача, като е приел на доверие качеството на изпълнение! В последствие сделката е финализирана преди удостоверяването на качеството на продукта :roll: , като ползвателят в последствие е недоволен от вече закупения продукт!

Не знам за вас, но за мен темата е изчерпана и без оглед за развитие в плоскостта на ЗУТ!
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 21:10

probcho написа:... Не знам за вас, но за мен темата е изчерпана и без оглед за развитие в плоскостта на ЗУТ!

Че тя, темата, никога не е била в плоскостта на ЗУТ, Пробчо :lol:

Емонски, не оцених паса, може би защото бях ангажиран с вечерята. Би ли ми разтълкувал посланието, щото в момента мислите ми са заети с постхранителни функции.
Принципно с тези еднообектови ООД-та, с отговорност 7 лева и имущество - сандалите на секретарката, е много готино, ше знаеш.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 21:34

probcho написа:В интерес на истината, аз лично не откривам приложението на чл.225 (2) т.3 ЗУТ във вр.чл.154 (2) т.4 ЗУТ, при наличието на акт обр.7 и др., декларации за материалите и съответните заповеди в ЗК от техн. ръководител!

Колега probcho (ние с теб сме колеги по две други линии - не като архитект или инженер).Съобщава се че става въпрос за жилищна сграда като светлата височина на жилището е под 2,60м. Това не е ли значително отклонение от разписаната норма, ерго не е ли незаконно по смисъла на чл.225 (2) т.3 строителство. какво общо има тук акт образец 7 ? :shock: Ще те обадя на Пламен Даракчиев да знаеш! Той още ме помни от преди две десетилетия.
Заради тебе си изтрих репликата към Melly!Таман......
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 21:45

julyanvonemona написа:... става въпрос за жилищна сграда като светлата височина на жилището е под 2,60м. Това не е ли значително отклонение от разписаната норма, ерго не е ли незаконно по смисъла на чл.225 (2) т.3 строителство...

Точно тук - много внимателно. Че е и тако - и вако. Не бих препоръчал да се захваща с разнищване точно на този въпрос, защото при "вако" неможе да се разплати с останалите в сградата.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 21:51

По скоро те да се разплатят с него, ама който се страхува от мечки -да не ходи в гората. :D Разбира се в гората се ходи въоръжен!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 21:53

julyanvonemona написа:По скоро те да се разплатят с него, ама който се страхува от мечки -да не ходи в гората. :D Разбира се в гората се ходи въоръжен!

По-скоро :arrow: който извади по-силни аргументи :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 13 Фев 2013, 21:54

julyanvonemona написа:
probcho написа:.....................
Заради тебе си изтрих репликата към Melly!Таман......

Емонски, бъди осоооообено внимателен с репликите ти към Melly. Не три пъти, а десет пъти премисли преди да кажеш нещо и бъди още по-внимателен какво ще кажеш! :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 21:55

Никой не говори за саби и карабини! Разбира се че става дума за аргументи!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 22:02

:lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация