начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

ВИК

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ВИК

Мнениеот zlateline » 01 Окт 2011, 07:11

Искам да попитам за чия сметка е присъединяването към В и К мрежата От вик ми казват че за работата навън на улицата аз трябва да си търся багерист да купувам тръби муфи а платих такса в Търново и такса в Горна Оряховица мисля че Вик /до къщата /трябва да поеме разходите за какво плащам тогава такси
zlateline
Нов потребител

Re: ВИК

Мнениеот via_victoria » 01 Окт 2011, 10:44

Съгласно НАРЕДБА № 4 ОТ 14 СЕПТЕМВРИ 2004 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ВОДОСНАБДИТЕЛНИТЕ И КАНАЛИЗАЦИОННИТЕ СИСТЕМИ - чл.7, ал.3
"Водопроводните отклонения с водомерните възли и канализационните отклонения са част от общите мрежи на водоснабдителните и канализационните системи и се изграждат и поддържат от операторите."
Т.е. ако имате ВиК по прилежащата улица, би трябвало свързването да е за тяхна сметка!
via_victoria
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 01 Окт 2011, 12:25

За съжаление реалността е малко по-различна от описаното в наредбата. Да, отклонението и водомера са собственост на ВиК, но като ви пратят писмо, че изграждането евентуално ще се заложи в бюджета на дружеството за 2020-та година... се налага да ги изградите и да им ги подарите.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот via_victoria » 01 Окт 2011, 12:51

И Вие имате право, TheOldMan , но поне трябва да се опита - като цяло колкото повече хора си търсят правата, толкова повече шансове има да се промени нещо!
А за случая - предполагам, че питащият си има и някакъв договор с ВиК - там нищо ли не пише за срокове на присъединяване?
via_victoria
Потребител

Назад към Строителство и регулация