начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Не използвана ел.партида

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не използвана ел.партида

Мнениеот ruskata » 09 Ное 2012, 19:31

Здравейте,Имам въпрос относно ел.захранването на къща която е с две партиди.Имам два електромера от които само единия е съединен с ел.инсталацията на къщата.Понеже е на два етажа бих изкал да ползвам свободния електронер.Въпроса ми е,ще трябва ли да заплатя кабела който ще ми пуснат от електромера който е на 20 м.от къщата или това е задължение на енергото .Благодаря ви предварително .
ruskata
Младши потребител

Re: Не използвана ел.партида

Мнениеот emilgrigorov » 09 Ное 2012, 20:19

Да. Границата на собственост е електромера.
Но все пак попитайте, има и изключения. Ако на времето е къщата е била с 2 партиди, меренето е изнесено по-късно и не е възстановено захранването по втората партида, това си е за сметка на ЕРД-то. Едва ли ще се съгласят веднага :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот ruskata » 09 Ное 2012, 21:55

И двете партиди са захранени,просто едната не е свързана с кабел за къщата.Според мен не би трябвало да ме карат да плащам кабела .
ruskata
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Ное 2012, 22:05

Не четеш, какво ти пиша. В такъв случай - намираш си консултант, да дойде да провери какво е положението, плащаш си за кабела, и т.н.
Има форуми за елекро, има и сайтове на ЕРД-тата.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Ное 2012, 07:03

ruskata,emilgrigorov е прав! EVN е до електромера! От там нататък до къщата Ви кабелът си е Ваша грижа, та ако ще УПИ-то да е дълбоко 100м че и повече. Изключение е само случаят когато EVN Ви изнася заварен вътрешен електромер навън.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ruskata » 10 Ное 2012, 10:04

Ще задам въпроса по друг начин.Ако изкам да си открия нова партида която струва 800 лв.Кабела който ще е от електромера до къщата ще трябва ли да го плащам отделно ?
ruskata
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Ное 2012, 10:20

Да.
Въпреки всичко, има договори за присъединяване, в тях пише.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот ruskata » 10 Ное 2012, 11:14

Благодаря за отговорите !
ruskata
Младши потребител

Мнениеот vdggbg » 10 Ное 2012, 22:44

ruskata написа:Ще задам въпроса по друг начин.Ако изкам да си открия нова партида която струва 800 лв.Кабела който ще е от електромера до къщата ще трябва ли да го плащам отделно ?

Няма да го плащате, ако присъединяването е на разстояние до 25 м - това влиза в цената. Ако е повече - доплащате.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Ное 2012, 22:55

Присъединяването като предмет на проект и договор с ЕРД, е до границата на собственост на съоръженията - електромера. Останалото (в случая кабели НН от ГЕТ до ГРТ или етажно табло) е предмет на проект и изпълнение на сградната (дворната) инсталация.
И все пак, има шанс. Мисля, че става дума за изместено от ЕРД старо електромерно табло.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация