начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Увеличаване на Кинт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увеличаване на Кинт

Мнениеот hellrell » 16 Ное 2012, 21:47

Здравейте,
искам да попитам ако някой знае как е възможно да се увеличи кинт -а на терен за строеж.
Сега малко по-подробно :
Обединихме 2 парцела, единия с кинт 3,1, а другия 3,6. Новия обединен парцел е с кинт 3 и е 331 кв м.
Колкото проучихме това означава, че разгърнатата площ над кота 0 е 3*331=993 кв м максимално допустима.
Което значи при 80% плътност то сграда на 4 етажа трябва , пък същевременно ни дават 17.5 висоина т.е. 5 етажа.
Тъй като това ни е доста малко искаме да намерим начин да се увеличи кинта за да може повече площ да има сградата.
Намира се в гр. Бургас кв Възраждане, води се Жг
Последна промяна hellrell на 17 Ное 2012, 10:12, променена общо 1 път
hellrell
Младши потребител

Re: Увеличаване на кинт

Мнениеот emilgrigorov » 16 Ное 2012, 21:53

то 80% плътност, хм ... ъглов ли е парцелът?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: Увеличаване на кинт

Мнениеот julyanvonemona » 16 Ное 2012, 22:17

emilgrigorov написа:то 80% плътност, хм ... ъглов ли е парцелът?

И ако е ъглов застрояването и по двете граници ли е свързано?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Re: Увеличаване на КИнт

Мнениеот hellrell » 17 Ное 2012, 10:07

Да ъглов е
Ето скица
Първото е като бяха още 2 парцела, а после обединени
http://store.picbg.net/pubpic/A1/F6/9b6 ... 8aa1f6.jpg

Свързано? , предполагам дали е на калкан - само от едната страна от другата е детска градина, а другите 2 са улици
hellrell
Младши потребител

Re: Увеличаване на Кинт

Мнениеот emilgrigorov » 17 Ное 2012, 10:22

Сложно.
Детската градина построена ли е?

Спешно: Тъй като след 26-ти реално Кинт-а Ви ще бъде намален, препоръчвам Ви незабавно да входирате проекти за одобряване. Дори да ги върнат, важното е датата на входящия номер.
При прилагане на сега действащата нормативна уредба само с архитектурния проект може да се постигне с двадесетина процента по-голямо РЗП от Вашите сметки.

Ако нямате архитект, julianvonemona е такъв и е в този регион.
Необходим е и читав адвокат по АПК, при положение, че възникнат процедурни проблеми от страна на общината.

P.S. Ето затова хората ме търсят и ми дават мнооого пари :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Ное 2012, 12:05

emilgrigorov написа:Сложно.
Детската градина построена ли е?

Спешно: Тъй като след 26-ти реално Кинт-а Ви ще бъде намален, препоръчвам Ви незабавно да входирате проекти за одобряване. Дори да ги върнат, важното е датата на входящия номер.
При прилагане на сега действащата нормативна уредба само с архитектурния проект може да се постигне с двадесетина процента по-голямо РЗП от Вашите сметки.

Ако нямате архитект, julianvonemona е такъв и е в този регион.
Необходим е и читав адвокат по АПК, при положение, че възникнат процедурни проблеми от страна на общината.

P.S. Ето затова хората ме търсят и ми дават мнооого пари :lol:

За кое и колко много дават? :roll: :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот hellrell » 17 Ное 2012, 12:16

Градината е построена още преди десетилетие.

Какво се случва на 26,11,2012г ?

Иначе сме минали комисията ЕСУТ в Общината и е одобрен, сега предстои внасяне в кадастъра, но се ослушваме да видим дали няма как да увеличим кинта преди внасяне в кадастъра.

Архитект имаме, но не сме сигурни, че е приел присърце въпроса. Веднъж ни върнаха от Общината, но сега преди 10 -15 дни приеха коригирания план
hellrell
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Ное 2012, 12:39

hellrell написа:Градината е построена още преди десетилетие.

Какво се случва на 26,11,2012г ?

Иначе сме минали комисията ЕСУТ в Общината и е одобрен, сега предстои внасяне в кадастъра, но се ослушваме да видим дали няма как да увеличим кинта преди внасяне в кадастъра.

Архитект имаме, но не сме сигурни, че е приел присърце въпроса. Веднъж ни върнаха от Общината, но сега преди 10 -15 дни приеха коригирания план

Много неща се случват след влизане в сила на новите изменения в ЗУТ. А, относно архитекта, има много други, които да приемат нещата присърце, включително и юристи, които да помогнат.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Ное 2012, 15:32

Понеже приех въпроса присърце, като начало ще се самоцитирам
julyanvonemona написа:И ако е ъглов застрояването и по двете граници ли е свързано?
Обаче от скицата, която представлява извадка от КЗСП е видно, че макар и ъглов УПИ (парцела) не е със свърззано застрояване и по двете странични граници. Това изключва възможността да се сдобиете с неограничени показатели (ПС и Кинт) при условията на чл.27 (3) ЗУТ. Нещата евентуално, но не сигурно, могат да се корегират с изменение на ПУП-ПС и РУП, но и тук се иска чалъм.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот hellrell » 17 Ное 2012, 17:15

Да благодаря
сега се опитах да видя какво става след 26 и само разбрах че влизат промени в ЗУТ , но нищо не разбрах.

Та въпроса ми е :

Трябва ли да бързам да направя до 26 нещо за да не станат нещата още по-зле ?
Както казах в общината е прието предстои вписване в кадастъра
hellrell
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Ное 2012, 18:08

hellrell написа:Трябва ли да бързам да направя до 26 нещо за да не станат нещата още по-зле ?

По отношение Кинт и ПС измененията на ЗУТ,които ще бъдат в сила след 26.11.2012 са без значение.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 17 Ное 2012, 19:44

Ама още ли не сте се взели в ръце :lol: Нямате никакво време :!:
Понеже очевидно се занимавате с дилетанти, които само гледат да Ви вземат парите, и научавате от мен за съществени неща, препоръчвам Ви да им теглите един шут ... и да питате тук, белким Ви отговоря :lol:

След 26-ти складовете в подпокривните нива влизат в Кинт. До тогава имате възможност да ползвате намалението :lol:
Освен това за средно ниво на прилежащия терен се възприема средното на моделирания такъв :arrow: обезсмисля доста архитектурни решения, и отново влияе на Кинт. Под въпрос стават дори английските дворове :lol:

Варианта за изменение на ПУП и РУП е доста сложен и с неясен изход. Трябва да се изведе улицата - тупик до другата; Трябва да влезете в делови преговори със собственика на УПИ-то за детска градина и да се договорите за свързано застрояване (общински съвет ... евентуално някакви дарения, сложна работа).
Ако Ви се занимава, това може да се направи и в процеса на строителство.

Леле, колко съм добАр :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Ное 2012, 20:55

emilgrigorov написа:...........Леле, колко съм добАр :lol:

Вярно е но зададената от hellrell тема подсказва, че той е изправен пред свършен факт и не е в състояние до 26.11.да се справи с вкарване на ИП в общината, за да фане стария режим, затова търси увеличаването на Кинт. И все пак ако наистина сте от много добрите в тази материя би следвало да сте наясно че в ЗУТ няма ред за обвързване на процедурата по изменение на ПУП с
(общински съвет ... евентуално някакви дарения, сложна работа).

А сега моля за малко да се оттегля защото мой клиент е напънат от тази дата и трябва да го приключа до петък 4 часа, за да има време да иде да вземе входящ номер.
Последна промяна julyanvonemona на 18 Ное 2012, 00:01, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 17 Ное 2012, 22:13

julyanvonemona написа:... общински съвет ... евентуално някакви дарения, сложна работа.

Става дума не за ЗУТ, а за ЗОС. Пазарлъци, един вид :lol:
А не пречи , при положение, че Заповедта за ИПРЗ и РУП е влязла в сила, да внесе проектите. До нанасянето в кадастъра ... има време.
Спирачка са предварителните договори за присъединяване. Но и за това има време. Нека ги върнат.
Виза ти е ясно колко е необходима при РУП :lol:
Друго - внася технически фаза, за да няма предварителна оценка от консултант. Ако не приемат без актуална скица и предварителни договори :arrow: по пощата. Нека се гледа на съвет, печели се време, в съвета има и пожарникар, и ХЕИ.
Останалото е проектантски труд - 120 часа, денонощно от сега до Петък по някое време ;)
И - качествен адвокат. Трябва да се избегне отказ, необходимо е връщане за доокомплектовка.

При окомплектовката проектът се дооправя. Може и по-късно, по 154 (5).

Всъщност мисля, че си струва да се напъне, все пак иде реч за 2-3 етажа :lol: Газззззззззззззз :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Ное 2012, 23:58

emilgrigorov написа: Трябва да се избегне отказ, необходимо е връщане за доокомплектовка.

При окомплектовката проектът се дооправя. Може и по-късно, по 154 (5).

Всъщност мисля, че си струва да се напъне, все пак иде реч за 2-3 етажа :lol: Газззззззззззззз :D

Изглежда че въпросът на hellrell не е свързан с напъване предвид новата редакция на §5 т.18 ДР на ЗУТ. Той просто пита как да увеличи Кинт. Що се отнася избягването на отказ, въпросът не е фатален. В случай, че отказа не намира опора в закона, при обжалването му по реда на чл.216, а при необходимост после и по 215 ЗУТ производството по одобряване на проектите няма да се счита приключило и дори и години да минат, в крайна сметка ще бъде одобрен проект съобразен с нормите действали до 26.11.2012г
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот hellrell » 18 Ное 2012, 10:48

Първо искам да се извиня ако напиша някоя глупост, просто тия неща са ми доста далечни и ги уча на парче.
Другото което е, че парцела е на тъщата и досега гледах да не се бъркам, но тук от седмица на нея й писна и в общи линии ние да се занимаваме.

В момента чакаме една строителна фирма да изчисли нещата и да ни каже дали има смисъл да обжалваме пред Общината решението и дали може изобщо да се надяваме на по-голям кинт в този район на града.

Така, че проекта е минал пред Общината, входиран е още през април, връщан, коригиран и приет наскоро. Сега трябва да го жалим или да го вкарваме в кадастъра. В общи линии ще трябва да се търси професионална помощ за да се видят възможните вратички и най-вече разчитам на някой строител, който иска да вземе терена да помогне.

Ето тук са оригиналните скици от Общината

http://store.picbg.net/pubpic/07/04/fbf ... b10704.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/35/8A/00f ... a0358a.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/EC/A7/81e ... b7eca7.jpg
hellrell
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 11:10

hellrell това което прилагате на са никакви "скици от общината", а извадки от частично изменение на ПУП и РУП. Тях ли ще обжалвате или те вече са влезли в сила и става въпрос за обжалване на основаните на тях инвестиционни проекти. Може да съм скучен буквоед, ама като искате помощ следва да сте научили поне какво да питате и в съответствие с това как да задавате въпросите?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Ное 2012, 20:52

hellrell написа:... В момента чакаме една строителна фирма да изчисли нещата [url]и да ни каже[/url] дали има смисъл да обжалваме пред Общината решението и дали може изобщо да се надяваме на по-голям кинт в този район на града...

Леле мале. Вчера беше някакъв архитект, който бил ли, не бил ли присърце. Сега - Мила Родна Строителна Компания :lol: Това са пълни глупости.
Пак Ви казвам, след 26-ти ви хвърчат 2-3 етажа.
julyanvonemona е на две крачки, хванете го утре да види за какво иде реч, щото ... :lol: супата... :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 21:12

julyanvonemona е на две крачки, хванете го утре да види за какво иде реч, щото ... супата...

В четвъртък ще съм се върнал на две крачки (за да помогна на други във въпросните супи), сега за малко съм си в София.
Не мисля обаче че hellrell е застрашен от нещо освен от собственото си неведение.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот hellrell » 19 Ное 2012, 18:00

Днес поразучих и се оказа, че трябва да се смени статута на устройствената зона от Жг в Ц или С за да може кинта да е до 5, тъй като на жг е до 3. Гледахме в ОУП на Бургас, района е даден като жг. Въпросът ми е възможно ли е такава промяна в статута за зоната и ако да как ? :oops:
hellrell
Младши потребител

Следваща

Назад към Строителство и регулация