начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

подблоково пространство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подблоково пространство

Мнениеот kony70 » 18 Ное 2012, 13:20

Здравейте, имам такъв казус - зад блока ни има голямо подблоково пространство, което в момента се използва за паркинг, но няма определени места, като от скоро местата станаха недостатъчни за живущите, поради паркиране на външни лица (мястото е в центъра на града). Самото място не позволява издигане на надземни гаражи, а за полуподземни няма достатъчно желаещи (скъпо е).
Моля, да ми отговорите, може ли да законно да преобразуваме подблоковото пространство в паркоместа за блока, които живеещите в блока да закупим и как става това?
kony70
Нов потребител

Re: подблоково пространство

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 16:41

doc03 написа:Подблоково или околоблоково ? Защото ........ ние си го закупихме и сега там има 22 гаража ...

Странно! Това е първият случай за който чувам че се е случило. Иначе закона го допуска, но явно всички сте действали като армия и сте успели да преодолеете общинарската съпротива!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 21:29

doc03 написа:
julyanvonemona написа:и сте успели да преодолеете общинарската съпротива!

Не бих казал ... Накрая с "бъклица" ни канеха ... :) особено след като се оказа, че трябва да се закупи "малко" земя
julyanvonemona написа:Странно! Това е първият случай за който чувам че се е случило.

... явно не сте критерият за чуваемост

Чак толкова ли е зле общинарският бюджет та чак и с бъклица да Ви канят, явно наистина не съм критерий за чуваемост.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kony70 » 19 Ное 2012, 14:30

Благодаря за съвета, ще пробвам - колко времи ви отне процедурата по закупуването?
По кой закон?
П.П. За подблоково пространство става въпрос.
kony70
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Ное 2012, 21:33

doc03 написа:...непрекъснато паркирани коли на външни на имота лица... И се оказа по-трудно да се постави законно бариера, отколкото да се построи самия обект. 8 години вече ... :D

С КАТ не сте ли пробвали?
А бариера се поставя относително лесно - с проект (геодезия, конструктивно становище, документация на самата бариера), РС (строеж 6-та категория). Към същото е добре да си пуснете проект "Организация на движението" с пътни знаци (забранено спирането примерно). Това се съгласува с КАТ (скъпо) и ОБД-СО (ул."Будапеща" 17).
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация