начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Жалба срещу незаконно строителство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба срещу незаконно строителство

Мнениеот zdaskalova » 27 Ное 2012, 13:57

Здравейте,
Тази тема сте я коментирали многократно, но аз лично не намерих отговори в аспекта на моя казус.

Проблемът ми е следния: В централен квартал на гр. София, в съседни на моя пърцел имоти, има няколко на брой ниски постройки, всички, от които са напълно незаконни построени са без никакви строителни документи/. Обитавани са от бездомници от всякакъв вид раса, възраст, професия и психически статус.

Юни месец тази година входирах жалба в РДНСК срещу собствениците на единия парцел, където е по-сериозно положението. От там са изпратили писмо до съответната Община за извръшване на проверка по повод моята жалба. В следствие на жалбата се появи собственичката на парцела, но общо взето отказа да съдейства.

След около 4 месеца получих писмо от отдел Незаконно строителство в район Оборище, адресирано до собствениците на въпросния имот, с копие до мен. В него е казано само и единствено, че в имота им има отпадъци, които трябва да изчистят. Не става въпрос за срокове или за наказания, нито за незаконни постройки.
Отидох до въпросния отдел в Общината, за да си изясня, защо е изместен фокуса на жалбата и не е констатирано наличието на незаконното строителство. Отговориха ми устно, че трябвало аз да доказвам, че въпросните постройки действително са в имотите на съседите!? Според собственичката на единия имот, те не били в нейната собственост /съгласно нейните документи, в имота няма постройки :mrgreen: /

Имам 2 въпроса:
1. Аз, като жалбоподател, ли трябва да доказвам, че това, което го има, наистина го има (чрез някакъв вид техническо заснемане) или това е ангажимент на собствениците на имота.
2. Трябва ли да входирам същата жалба /искане до Общината, за да издадът заповед за премахване?
zdaskalova
Нов потребител

Re: Жалба срещу незаконно строителство

Мнениеот emilgrigorov » 27 Ное 2012, 14:03

След като са ничии, защо не си ги завладеете :?:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Ное 2012, 03:11

emilgrigorov написа:След като са ничии, защо не си ги завладеете :?:

Сакън! Нали ако ги завладее нали после ще трябва да ги събаря :lol:
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Ное 2012, 06:06

Е нали точно това иска :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Ное 2012, 09:54

emilgrigorov написа:Е нали точно това иска :lol:

В момента - да, а после?....... :D :D :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Ное 2012, 09:55

Мдам, баницата :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Ное 2012, 09:58

+1 :!:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот zdaskalova » 28 Ное 2012, 12:24

:) С удоволствие бих си увеличила имота с 50тина м2, но не е това идеята :mrgreen:

Бих искала собствениците на имота да съборят незаконните постройки, за да не се събират там скитници и хората да спрат да си изхвърлят спринцовките и презервативите.. :?
zdaskalova
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Ное 2012, 12:30

Е, нали твърдят, че не е тяхно ... а и общината не се чувства собственик :lol: Като е ничие :arrow: :lol:
Иначе - не сте страна, имотите не са Ваши. Може да се търси Заповед на кмета в тоя дух, в който е сегашната. И след това - изпълнение на тази Заповед .
Не съм адвокат, потърсете някой такъв, за да насочва действията Ви от тук насетне.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация