начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Строят улица през имота ни без отчуждаване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Строят улица през имота ни без отчуждаване

Мнениеот anitsa » 15 Сеп 2013, 17:16

Здравейте,
в петък геодезисти от строителната фирма забиха колчетата и любезно ни информираха на място, че ще почват улица. До момента подобна информация не е достигала до нас под никаква форма. Съгласно скицата на общината терена за улицата навлиза в имота ни, за което не е имало процедура по отчуждаване. За съседите от отсрещната страна на бъдещата улица е изплатено обезщетение след отчуждаване преди години.
В събота дойдоха работници за подготовка на терена и уведомихме техническия им ръководител,че е добре да не навлизат в имота ни. Той повика представител на общината от строителния отдел и последнияТ остана силно изумен, че терена ни не е отчуждаван и не сме получавали , цитирам - ''прилични суми''. С реплика,че ще извика една ''женичка от общината'' си замина и спряха работа до понеделник.

С огромна молба към компетентните тук - какви са възможните стъпки, които спешно да предприемем. Знам ,че е нужно да се пусне жалба в общината, но ме интересува какво съдържание да има - че не сме отчуждени или да се опрем на някакви конкретни членове от ЗУТ...
anitsa
Младши потребител

Re: Строят улица през имота ни без отчуждаване

Мнениеот julyanvonemona » 15 Сеп 2013, 23:37

Сефте комендантски! Отчуждаването за улици особено по селата и малките градове е чуждо навсяко право!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот TheOldMan » 16 Сеп 2013, 01:46

Е затова не разрешават гражданите да притежават оръжие в домовете си... Някой ще ми влиза в имота... Да пробват да прекарат улица през някое ранчо в Тексас без да са "отчуждили" земята преди това да видят к'во ще им се случи... :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Сеп 2013, 08:18

anitsa написа:.... ....Знам ,че е нужно да се пусне жалба в общината, но ме интересува какво съдържание да има - че не сме отчуждени или да се опрем на някакви конкретни членове от ЗУТ...

Ако не са Ви изработили по чл.16 ал.ал. от 1 до 6 ЗУТ вкл. Ви е необходима нападателна стратегия и нападателен адвокат, който да наведе общината така, че да изядат това което са натворили. Тук със сигурност има един такъв, но лично аз не се разбирам с него! Възможността да се жалите в общината е създадена за да се каже че в социума, при демокрацията има хармония и разбирателство и бабини дивитини!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот anitsa » 16 Сеп 2013, 11:51

Продължението...
Отидохме днес в Общината и се върнахме с общинарят от събота и една "женичка" от Кадастъра на общината. Тя вееше една скица и твърди като мантра, че линията минава еди-къде си и е работено по кадастрална карта от 97г. Според плана са наясно,че има стена и там отстоянието от стената до забитото колче е 40см, при нужни по закон 1.50м за тротоар. Питам аз този кадастрален корифей как така ще оправдаят "свиването" тротоара до 40см, тя продължава да си повтаря,че до 1,25м било допустимо. Е да де,ама стената няма да я бутат но си държат,че от нейния ръб ще си вземат 1.50м. Опитвам се като пълен лаик да се сдобия с разяснение кое колче къде е по схемата да ми го посочи, тя като обран евреин се върти и суче и не знае как да отговори.
Много важно било, информираха ни,че кметът побеснял заради забавянето на строителната фирма с 2 дена, заради нашите претенции.
За момента се оказа: има стена, построена по план и спазени всички отстояния, те обаче се хващат, че сега стената била изкривена и направена в общинския имот - бъдеща улица, демек своеволно сме си завзели, което е пълен абсурд, защото един от предишните кметове лично дойде и отказа строежа на улицата, заради изискване за 14% наклон...Питах как ще оправдаят неспазването на 1.50м за тротоара, граничещ със стената - тишина...
Твърдят,че линията на имота се запазва и няма навлизане, а е видно,че повече от 10м2 отиват от двора в небитието, като се свържат мислено линиите на колчетата. Не спряха да повтарят, че зададените параметри са така и няма да има отклонение, дори да дойдат други геодезисти и да замерят.
Истината е,че е правен проект по една кадастрална карта, а проекта и разрешението за изграждане на подпорна стена , успоредна на бъдещата улица,по друга. Тук се къса нишката и гадаем как да докажем явното разминаване.
anitsa
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Сеп 2013, 17:17

Начертавате план за агресия срещу общината с вашия внимателно подбран адвокат. Планирате всеки етап от офанзивата и действате Предполагам че Ви е ясно нали?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация