начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем свързан с временни обекти - гр. Созопол

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем свързан с временни обекти - гр. Созопол

Мнениеот jordan_staff » 07 Фев 2020, 16:43

Здравейте колеги ,
Пиша във връзка с въпрос свързан с преместваемите и временните обекти , които се изграждат по черноморието.
Собственик съм на парцел , находящ се в град Созопол - на плаж "Хармани".Парцела е с изложение към плажа - респективно и лице към плажа , на 30 м. от морето. Имам разрешително за работа за временно изграден обект - тип летен бар от дървена конструкция.Обекта беше изграден и работеше няколко години. В един хубав момент след приключване на летен сезон и моето отсъствие , съседен обект - дискотека ,която имаше изграден летен бар го удължи по цялата дължина на моето лице и без мое съгласие и разрешение са го долепили точно на границата - там където свършва моята бетонна площадка и където е моето цяло лице - започва гърба на техния летен бар,висок над 2 метра. Освен ,че от лице над 15 метра, вече няма такова е възпрепядствано и влизането и излизането откъм плажа , тъй като бара им е по дължина на цялото дворно място.
Имат ли право да строят така ,макар и временен обект - залепен за нашият имот , като възпрепядстват както влизането и излизането - на практика невъзможно , ако не се мине през съседен имот ? Ако е незаконно по кой член , указ могат да бъдат санкционирани , както и какви законови действия мога да предприема , за да премахнат постройката от лицето и границата на имота ми ?

Поздрав!
jordan_staff
Нов потребител

Re: Проблем свързан с временни обекти - гр. Созопол

Мнениеот probcho » 07 Фев 2020, 19:28

jordan_staff написа:Имат ли право да строят така ,макар и временен обект - залепен за нашият имот , като възпрепядстват както влизането и излизането - на практика невъзможно , ако не се мине през съседен имот ? Ако е незаконно по кой член , указ могат да бъдат санкционирани , както и какви законови действия мога да предприема , за да премахнат постройката от лицето и границата на имота ми ?

Обърнахте ли се към общината с проблема?
Все пак трябва да има одобрена схема за разполагане!

ПП
Лицето на имота представлява границата към улица, път или алея!
probcho
Активен потребител

Re: Проблем свързан с временни обекти - гр. Созопол

Мнениеот ivanov_p » 07 Фев 2020, 19:50

Тези неща се решават на място. Разпитайте за някой читав бургаски адвокат, защото местните са дупе и гащи с общината, направете и консултация с местен надзорник, който поне ще ви каже възможни ли са нещата, защото последните години Созопол стана като Несебър, където работят по собствени закони. За всеки случай прочетете и местната наредба за поставяне на преместваеми обекти, може да намерите нещо, но каквото и да намерите нещата са трудни, защото подобно разрешение не се издава по невнимание и на случайни хора. Към мен с подобна молба се обръща скоро един притежател на супер, пред който общината е разрешила няколко сергии. Както се казва - "сами сте си ги избрали".
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация