- Дата и час: 01 Дек 2024, 10:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЧСИ ме игнорира
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
ЧСИ ме игнорира
Здравейте, взискател съм по изпълнително дело срещу физическо лице, заведено при ЧСИ от Пловдив. Сумата не е голяма и предполагам, че това не е стимул за самия ЧСИ. Тъй като съм от друг град, честото пътуване до там ми е невъзможно финансово и времево. Адвокатът ми е познат, затова го избрах, също е от София. Следим делото по телефона, но обикновено не ни се дава точна информация или се дава много късно, от работещите в офиса на ЧСИ. Ясно ми е, че трябва да проявявам активност и да не чакам на ЧСИ само, но дори не ни се казва какво е свършено по делото! Въпросът ми е може ли да изпратя искане до ЧСИ да ми изпрати писмено на адреса ми уведомление за извършените до момента действия (ако така се казва точно) и дължи ли се такса за такава справка? Как да знам какво искам по делото, като не знам какво се случва по него
- betty777
- Нов потребител
Re: ЧСИ ме игнорира
Може би е разумно да го погледнете на място, ако в действително толкова се притеснявате за движението на делото. Все пак считам, че твърде прибързано приемате, че съдебният изпълнител ви "игнорира". Процесуалните действия в изпълнителното производство често изискват повече време отколкото незапознат човек предполага, а често не дават очаквания резултат.
- huukuu
- Младши потребител
Благодаря за отговора! Действително, не очаквам да се появят резултати толкова бързо. Но от месец март досега са много месеци... идеята ми беше, има ли такъв начин да получа писмен отговор със завършеното до момента по делото или ще се възприеме като твърде агресивно от моя страна? Въображението ми се изчерпва вече За това моля за съвет
- beauty
- Младши потребител
Бихте могли да поискате удостоверение, от което да е видно, какви действия са извършени по изпълнителното дело. Цената на удостоверението е 6,00 лв.
- huukuu
- Младши потребител
Искрени благодарности, така и ще направя!
- betty777
- Нов потребител
Вземете се разходете с Адвоката до Пловдив (София - Пловдив - 150 км), па вземете хапнете, разходете се по централния площад, той (адвоката) да плати сметките, а вие му разпишете един хонорар, който той ще представи по изпълнителното дело.
- p_dyan
- Потребител
Винаги, когато съм искал в удостоверението да бъде включена информация за предприетите действия, такава е била включвана. Не мисля, че има пречка подобна информация да бъде включена в същото, тъй като понякога се налага посредством съответния документ да бъде установено именно някое действие.
Разбира се, считам, че за нуждите на betty777 би било много по-удобно да направи справка на място по делото.
Ако имате активирана опцията за лични съобщения бих могъл да Ви покажа подобно удостоверение.
Разбира се, считам, че за нуждите на betty777 би било много по-удобно да направи справка на място по делото.
Ако имате активирана опцията за лични съобщения бих могъл да Ви покажа подобно удостоверение.
Последна промяна huukuu на 06 Дек 2012, 11:27, променена общо 1 път
- huukuu
- Младши потребител
Разбира се, че на място е най-добре да се проучат нещата! И да, обичам град Пловдив и обожавам да се разхождам под тепетата... но представете си, че нямам финансовата възможност, а познатият адвокат и така ми помага, без да ми иска нищо, на добра воля! Остава човекът да го подлудя и да го принуждавам и до там да ме води! Ако имах възможност, на драго сърце бих възнаградила всички за съветите, които получих! Големи благодарности на huukuu, наистина много ми помогнахте! Поздрави!
- betty777
- Нов потребител
Betty - справката нищо няма да ви реши, дори излишно ще е във вашия случай.
Очевидно е че ЧСИ не работи по вашето дело (казвате че от м.март.2012 г.нямате ни вест ни кост). Отиването е наложително за да видите какво става, има ли някакви отговори от трети страни, ще се наложи да пуснете някаква молба, ще се наложи дори да поговорите с ЧСИ (дано си бъде в кантората) какви са пречките, дори да извади делото отгоре на купчината и да се размърда малко.
Дори и да нямате лев, ще разпишете едно пълномощно, а адвоката ще си вземе парите, чси ще ги събере от длъжника. Сега в кризата е така , като се съберат парите, тогава се плаща. Хубаво е да е предварително, ама не може.
Очевидно е че ЧСИ не работи по вашето дело (казвате че от м.март.2012 г.нямате ни вест ни кост). Отиването е наложително за да видите какво става, има ли някакви отговори от трети страни, ще се наложи да пуснете някаква молба, ще се наложи дори да поговорите с ЧСИ (дано си бъде в кантората) какви са пречките, дори да извади делото отгоре на купчината и да се размърда малко.
Дори и да нямате лев, ще разпишете едно пълномощно, а адвоката ще си вземе парите, чси ще ги събере от длъжника. Сега в кризата е така , като се съберат парите, тогава се плаща. Хубаво е да е предварително, ама не може.
- p_dyan
- Потребител
Здравейте, благодаря Ви p_dyan! Очевидно е и крайно наложително. Ще предложа на адвоката така да направи! А за удостоверението нямаше лошо да знам, все пак и аз да свърша някоя работа, а не само да чакам наготово! Живи и здрави да сте всички и весели празници!
- betty777
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|