начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Кредитна карта и пробем с глобул.

Кредитна карта и пробем с глобул.

Мнениеот ivan34 » 17 Дек 2012, 20:31

Накратко бях в чужбина доста време и наскоро се прибрах. Бях оставил кредитната ми карта на брат ми , в случай че му потрябват средства. Той изтеглил всички пари от нея и не е вкарвал никакви вноски по нея. От тогава година и нещо , банката трупа лихви , такси и комисионни. Така от кредитна карта с лимит 1 000 лева, в момента банката иска 2 800 лева , без дори да са ни пратили на частен съдия изпълнител. Въпроса ми е следния:
Има ли право банката да си трупа лихви с години , без да даде делото на съд . Има ли срок в който банката трябва да спре кредитната карта и да спре да трупа лихви на своя глава ?

Вторият ми въпрос е свързал със мобилен оператор. Пак на брат ми бях оставил телефон на мое име със сключен договор към Глобул. Той разбира се още на втория месец не е платил сметка от 40 лева и Глобул веднага е спрял всякакви обаждания от този номер и е изискал 240 лева, които спрямо договора се дължат , ако има забавяне по плащането на сметката. Трябва ли да се плаща цена , която реално не е изразходвана ?

Благодаря предварително.
ivan34
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство