начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Наследяване на задължения към ВИК

Наследяване на задължения към ВИК

Мнениеот milena1986 » 22 Окт 2013, 19:55

Получих писмо за задължения към ВиК от преди две години,които са останали от моя дядо който е починал.През тези 2 години аз несъм разбрала за тези задължения,а сега пише,че трябва да платя с лихви.Имота е наследен от мен и майка ми.Имат ли право да прехварлят това задължение към съдия изпълнител без да съм уведомена?Мога ли да направя нещо в този случай?
milena1986
Нов потребител

Re: Наследяване на задължения към ВИК

Мнениеот perlit_1 » 24 Окт 2013, 20:29

Преместете темата или я пуснете като нова тема в раздела "изпълнително производство".
Също потърсете сходни теми, които са вече са разгледани в същия раздел - "изпълнително производство" - има коментари по сходни проблеми.
perlit_1
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 25 Окт 2013, 19:45

За да получите някакъв отговор по вашия проблем, следва да споделите - от кого сте получили писмо и какво пише в него. Нали разбирате - все още не можем да четем чужди мисли.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Окт 2013, 21:27

Трябва да се мери на начална дата на сумата, ако са минали годините давността ползва.
Има нужда от изричен иск, че не се дължи сума, определена в първото писмо, като се приложи същото.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 25 Окт 2013, 23:10

От написаното се вижда, че в случая няма давност, но не е ясно за какво става дума - от кого е писмото и какво пише в него. Без тези данни не може да се даде смислен отговор. Възможно е да се касае за Заповедно производство и Заповедтта за изпълнение да е издадена срещу дядото след като е починал. Но това са само предположения, ако разбирате какво искам да ви кажа.Но не е задължително.
neutralen
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство