- Дата и час: 01 Дек 2024, 08:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследяване на задължения към ВИК
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Наследяване на задължения към ВИК
Получих писмо за задължения към ВиК от преди две години,които са останали от моя дядо който е починал.През тези 2 години аз несъм разбрала за тези задължения,а сега пише,че трябва да платя с лихви.Имота е наследен от мен и майка ми.Имат ли право да прехварлят това задължение към съдия изпълнител без да съм уведомена?Мога ли да направя нещо в този случай?
- milena1986
- Нов потребител
Re: Наследяване на задължения към ВИК
- perlit_1
- Младши потребител
За да получите някакъв отговор по вашия проблем, следва да споделите - от кого сте получили писмо и какво пише в него. Нали разбирате - все още не можем да четем чужди мисли.
- neutralen
- Активен потребител
Трябва да се мери на начална дата на сумата, ако са минали годините давността ползва.
Има нужда от изричен иск, че не се дължи сума, определена в първото писмо, като се приложи същото.
Има нужда от изричен иск, че не се дължи сума, определена в първото писмо, като се приложи същото.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
От написаното се вижда, че в случая няма давност, но не е ясно за какво става дума - от кого е писмото и какво пише в него. Без тези данни не може да се даде смислен отговор. Възможно е да се касае за Заповедно производство и Заповедтта за изпълнение да е издадена срещу дядото след като е починал. Но това са само предположения, ако разбирате какво искам да ви кажа.Но не е задължително.
- neutralen
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|