начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Заповед за изпълнение двама кредитори

Заповед за изпълнение двама кредитори

Мнениеот bludniq_sin » 02 Юли 2015, 16:06

Мисля, че ще задам много малоумен въпрос и ако е така - моля за съчувствие (щото глупостта не е извинителна).
- Когато в заявление за издаване на заповед за изпълнение има двама кредитори следва ли относно сумата която се претендира да се уточни кой каква част от нея претендира (в случая са съпрузи и претендират 1 сума като страни по 1 договор)?
- Един изпълнителен лист ли се издава?

Пак да кажа - срам ме е, че питам но пък не мога да намеря отговор на въпросите.
П.С - ще съм благодарен за всеки отговор особено ако има и аргумент към него.

Да добавя и още едно питане за съвет:
- договор реално подписан няма. Водила се е комуникация по и-мейл за извършване на конкретна услуга срещу заплащане. Комуникацията се е водила от мейла на съпруга, а плащането е извършено по банков път от съпругата. В основанието е написано във връзка с какво е заплащането. Услугата така и не се извършва, парите не са възстановени.
Въпрос 3 - според вас в заявлението и двамата съпрузи ли да фигурират като кредитори или само един (този който е водил кореспонденцията по мейл).
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство