Има начин - доказваш, че в момента на сключването на договора за кредит не си можел да разбираш или ръководиш действията си поради душевна болест или слабоумие. Или халюциногени, правилно си се сетил. Унищожава се договорът и оттам нататък от теб като недееспособен в момента на сключването му ще може да се търси само онова, с което реално си се обогатил, тоест нищо, както твърдиш.
При психически и умствено здравите хора подписите под договори служат по принцип, за да бъдат "фатални".
Майка ти като е толкова жертвоготовна, вместо да се изкарва престъпничка, защо не продаде заедно с мъжа си апартамента и не погаси каквото може от кредита?
- Дата и час: 01 Дек 2024, 07:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да направя така, че един подпис да не е фатален
|
|
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Как да направя така, че един подпис да не е фатален
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Портокал, жилището е ипотекирано.
Обаче, много интересно се получава ( някаква функционална зависимост наблюдавам) : колкото повече адвокатите биват наричани "useless" ( негодни, безполезни), "разочароващи" и "разплакващи" доверителите си "с тяхната некомпетентност", толкова повече расте желанието на колеги да се напъват да дават (за сега безполезни) съвети.
Обаче, много интересно се получава ( някаква функционална зависимост наблюдавам) : колкото повече адвокатите биват наричани "useless" ( негодни, безполезни), "разочароващи" и "разплакващи" доверителите си "с тяхната некомпетентност", толкова повече расте желанието на колеги да се напъват да дават (за сега безполезни) съвети.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Права си, за част от кредита няма да стане при това положение. Не се замислих, като писах "част". Или го продава за повече пари от дължимото, както е ипотекиран, плаща и заличават ипотеката, или евентуално се разбира с банката за продажба за определена по-малка сума и заличаване (но едва ли), или чака търг при СИ.
Но ми е интересно - ако можеше да продаде апартамента за повече пари от дълга с всички лихви и разноски, дали щеше. Към питащия това.
Сутринта се потресох лекичко от темата и чистосърдечното желание на човечеца да се отърве от тегобите на един нищо и никакъв подпис. Затова и дадох такъв отговор. Колкото до "безполезните" адвокати - ако някой може да му бъде наистина useful, нали, май ще трябва всички шапка да му свалим за успеха и уменията.
Но ми е интересно - ако можеше да продаде апартамента за повече пари от дълга с всички лихви и разноски, дали щеше. Към питащия това.
Сутринта се потресох лекичко от темата и чистосърдечното желание на човечеца да се отърве от тегобите на един нищо и никакъв подпис. Затова и дадох такъв отговор. Колкото до "безполезните" адвокати - ако някой може да му бъде наистина useful, нали, май ще трябва всички шапка да му свалим за успеха и уменията.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Здравей портокал,
Да отговоря на въпроса ти за продажбата - естествено, че сме съгласни да се продаде имота. Проблемът е, че договорът е сключен преди "световната финансова криза". ДСК иска от мен 207 000лв понастоящем, а апартаментът да струва максимум 70-80 000 на сегашните пазарни цени. Тоест пак остава сума над 100 000 да се.. доплаща.
За адвокатите не искам да коментирам, сигурен съм, че има изключително читави такива, но аз за съжаление не попаднах на такъв досега.
Това за душевната болест, слабоумие и т.н. за САЩ знам, че на теория е възможно и дори има случаи. А за България как да започна като първи стъпки? На някой известно ли му е да има такива спечелени дела...?
Да отговоря на въпроса ти за продажбата - естествено, че сме съгласни да се продаде имота. Проблемът е, че договорът е сключен преди "световната финансова криза". ДСК иска от мен 207 000лв понастоящем, а апартаментът да струва максимум 70-80 000 на сегашните пазарни цени. Тоест пак остава сума над 100 000 да се.. доплаща.
За адвокатите не искам да коментирам, сигурен съм, че има изключително читави такива, но аз за съжаление не попаднах на такъв досега.
Това за душевната болест, слабоумие и т.н. за САЩ знам, че на теория е възможно и дори има случаи. А за България как да започна като първи стъпки? На някой известно ли му е да има такива спечелени дела...?
- malibu
- Нов потребител
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|