начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Как се сдобих с дъщеря на 60 години!

Re: Как се сдобих с дъщеря на 60 години!

Мнениеот crossbike » 27 Мар 2014, 14:19

Адвокат съм, спокойно...преминал през изпит...А ВИЕ?
Пестеливкото ще плаща!!!
Това е положението.
Успех срамежливи юристи, дето не можете да вземете изпита за адвокати!
crossbike
Потребител

Мнениеот karanedeff » 27 Мар 2014, 14:20

bird_of_paradise написа:Хубав ден на всички знаещи и претендиращи- животът би бил по-спокоен, ако си пестите нервите и тук.

И на теб 8)
Не е възможно на 60 години автора на темата да няма познат юрист - да беше сподеделил с близки, с приятели, с децата си - все щяше да се намери юрист, който про боно да те насочи към правилните и подходящи за случая ред на действия, не така хаотично :idea:

О изложеното оставам с впечатлението, че е направено възражение пред съдебния изпълнител, че НП не ти е надлежно връчено и за теб не са започнали да текат съответните слокове. СИ е следвало да ти даде указания това възражение да се оформи писмено, да се депозира при него и той от своя страна да спре производството и даде срок или да изпрати делото по подсъдност за решаване преюдициалния въпрос от съда и т.н.
Но както каза и паунка все още съществува възможност за ефективни действия, но без квалифицина правна помощ сам ще ти е трудно. Случая е такъв, че по думите един форумен колега тук е необходим висш пилотаж.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот miniscule » 27 Мар 2014, 14:24

crossbike написа:Адвокат съм, спокойно...преминал през изпит...А ВИЕ?
Пестеливкото ще плаща!!!
Това е положението.
Успех срамежливи юристи, дето не можете да вземете изпита за адвокати!

За твое сведение , сме го взели много отдавна, още преди ти да започнеш да следваш право , най- вероятно .
Чудя се обаче , с какво това , че си издържал един изпит , ти дава предимство пред останалите колеги ?
Quis custodiet ipsos custodes?
miniscule
Потребител

Мнениеот miniscule » 27 Мар 2014, 14:29

karanedeff написа:
О изложеното оставам с впечатлението, че е направено възражение пред съдебния изпълнител, че НП не ти е надлежно връчено и за теб не са започнали да текат съответните слокове. СИ е следвало да ти даде указания това възражение да се оформи писмено, да се депозира при него и той от своя страна да спре производството и даде срок или да изпрати делото по подсъдност за решаване преюдициалния въпрос от съда и т.н.

Каранедев , не се заяждам , но просто от любопитство , на какво основание съдебния изпълнител трябва да спре изпълнението ?
miniscule
Потребител

Мнениеот karanedeff » 27 Мар 2014, 14:35

miniscule написа:на какво основание съдебния изпълнител трябва да спре изпълнението ?

няма да ти кажа :lol:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот miniscule » 27 Мар 2014, 14:41

karanedeff написа:
miniscule написа:на какво основание съдебния изпълнител трябва да спре изпълнението ?

няма да ти кажа :lol:

Разбира се , че не можеш да кажеш .
АРГУМЕНТИРАЙ СЕ - на какво основание съдебния изпълнител трябва да спре изпълнението ?
Последна промяна miniscule на 27 Мар 2014, 14:54, променена общо 1 път
miniscule
Потребител

Мнениеот emstoianova_ » 27 Мар 2014, 14:46

danko54 съгласна съм с теб и направо ми дожаля , за да питаш тук за проблема си, значи имаш нужда, ако някой не желае да те посъветва, по-добре да не те напада. лично аз бих отишла в прокуратурата и подала жалба, това обявление е подписано от въпросната "дъщеря" и си има име, дано някой компетентен ти даде правилния съвет. Успех ти желая.
emstoianova_
Младши потребител

Мнениеот danko54 » 27 Мар 2014, 14:51

Благодаря на всички , даже и на Триколката - има време да се оправи!
Ако трябват някакви уточнения - питайте! Мога да кажа , че наистина се жалвах за неправилното връчване на НП - имах доброто намерение да си платя тези 30 лева - даже си ги бях заделил и чаках НП! Също предполагам ,че сте разбрали ,че нямам дъщеря - нито брачна , нито извънбрачна , снахите ми са Христина и Калина , дъщерята на приятелката ми е Елена и с това се изчерпват близките ми , които биха били препознати с дъщеря , но още веднъж подчертавам - по това време достъп до апартамента ми беше много ограничен - единия ми син живее в собствен апартамент , а другия по това време беше на квартира със семейството си - няма кой да е бил - освен някоя извънземна! Интересно , ако беше написано на разписката "извънземна дъщеря" дали отново общината щяха да твърдят , че съм правилно уведомен?
И аз не можах да разбера защо на втория път като ми приеха жалбата , съда не я разгледа по същество , а я препрати до общината като изрично бях написал , че жалбата ми в общината беше оставена без последствия!
danko54
Младши потребител

Мнениеот miniscule » 27 Мар 2014, 14:58

Въпросът ми е следния - това същия казус ли е или става дума за друг случай ?

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f ... 20#p537620

Както и
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f ... 50#p513750
miniscule
Потребител

Мнениеот crossbike » 27 Мар 2014, 15:01

Опаааааааааааааа...
Моят подход се оказа правилен май...
Всички клиенти трябва да плащат, нали?
хахахахаха
Дори някакъв модератор взе да ме плаши, ще ще ме бан-не...
Ето заради такива, никаква проша!
Последна промяна crossbike на 27 Мар 2014, 15:07, променена общо 2 пъти
crossbike
Потребител

Мнениеот miniscule » 27 Мар 2014, 15:05

crossbike написа:Триколката да ти каже, от нея да го знаеш: ШЕ плащаш! И то много!
Тва е! Другото са извънземни, фантастики и упражнения за сметка на другиго.
Ако беше платил малко, сега нямаше да има нужда да плащаш много.
Кое не ти е ясно?

Човече , защо се впрягаш толкова , какво те вълнува дали човека ще си плаща или не ?
Успокой се , дръж се като юрист и адвокат
miniscule
Потребител

Мнениеот crossbike » 27 Мар 2014, 15:07

Извинявайте колеги, прави сте!
crossbike
Потребител

Мнениеот danko54 » 27 Мар 2014, 15:13

miniscule Да и двете препратки са за един и същ случай , като някой от тях исках да ви спестя! Не са и съществени за това , за което ви пиша в момента! Вие сами ще го разберете!
danko54
Младши потребител

Мнениеот danko54 » 27 Мар 2014, 15:21

Триколке какво Опааааа? Нещо различно да съм писал? Това са подробности по случая , които съм счел , че са ненужни! Какво лошо има - нещо да съм излъгал , да съм изопачил факти? Писал съм , че съм се жалвал до общината!
danko54
Младши потребител

Мнениеот miniscule » 27 Мар 2014, 15:23

Спестявайки подробности , вредите на себе си , защото правото е именно в подробностите , ако отидете на лекар и спестите нещо , после той ще ви постави грешна диагноза и вие ще получите лекарство , от което няма да имате полза .Кой е виновен тогава - лекаря или пациента , който е спестил " подробност " ?

Не мога , също така , да разбера как решихте , че тези подробности не са съществени , в крайна сметка Вие сам твърдите , че нямате юридическо образование , а правите преценки кое е правнорелевантно и кое не е .
miniscule
Потребител

Мнениеот miniscule » 27 Мар 2014, 15:25

danko54 написа:Триколке какво Опааааа? Нещо различно да съм писал? Това са подробности по случая , които съм счел , че са ненужни! Какво лошо има - нещо да съм излъгал , да съм изопачил факти? Писал съм , че съм се жалвал до общината!

Това което писах преди - да спрем със заяжданията , се отнася и до Вас
miniscule
Потребител

Мнениеот miniscule » 27 Мар 2014, 15:56

miniscule написа:
Тази тема , подобно на повечето обсъждания тука , вече се превърна в нещо друго .
Моля , нека да не се държим лошо и заядливо един спрямо друг , всеки един от нас има проблеми , но не всеки има знанията , как да ги реши .
От друга страна правото вече се превърна в масова професия , много юристи разполагат наистина със свободно време , време което може да се използва други цели , а не за да пишем във форума с цел да пречупим " пестеливковците " .

В крайна сметка аз изглежда съм бил баннат , а доколкото виждам , не съм сторил нищо , с което да го заслужа
miniscule
Потребител

Мнениеот shany83 » 27 Мар 2014, 16:06

....,защото когато се постави определена тема в сайт за онлайн дискусия, или в т.нар.форум, участващите в него отговарят на въпросите и разсъждават, дискутират ПО СЪЩЕСТВО. Когато един или няколко от участниците(в случая и Вие) започнат да управляват, насочват и се опитват да регулират разговора/дискусията, се получава така че изземват компетенциите на модератора и тогава стават безмилостно баннати от същия.
shany83
Потребител

Мнениеот danko54 » 27 Мар 2014, 16:10

miniscule В този случай става въпрос за уведомлението за НП и каквото го касае мисля , че съм го написал! Също съм написал ако някой го интересуват подробности да ме пита и ще ги дам! Ако започна да обяснявам какво се е случило по целия случай няма да ми стигне и цял ден - както сте разбрали то не са едно и две обстоятелства - всичко се започна от тенденционното репатриране на колата ми от техния служител с цел отмъщение , но никъде не съм оспорвал нарушението си!
За спора с вашия колега съжелявам , но когато се обърнеш към някой за помощ и той започне да те изнудва за пари и започне да те упреква не е човешко, не е достойно! Отново съжелявам!
danko54
Младши потребител

Мнениеот miniscule » 27 Мар 2014, 16:13

Олеле , сега пък ви изнудвали за пари , говорете си с Шани83 ПО СЪЩЕСТВО .явно че съм неприятен на пишещите тук, които ме възприемат като манипулатор и псевдомодератор :lol:
miniscule
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство