Здравейте.
Мога ли да обжалвам действия на СИ, който насрочва опис и продажба на недвижимо имущество, принадлежащо на съпругата ми, но по ИД, което е заведено срещу мен?
Благодаря.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 10:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да обжалвам действия на СИ
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Мога ли да обжалвам действия на СИ
това имущество съпружеска имуществена общност ли е или е индивидуална собственост на съпругата ви?bobolin написа:опис и продажба на недвижимо имущество, принадлежащо на съпругата ми
- punisher
- Потребител
punisher написа:това имущество съпружеска имуществена общност ли е или е индивидуална собственост на съпругата ви?
това са ниви, които са наследство на жена ми от починалия й баща.
- bobolin
- Нов потребител
Право на жалба с/у действията на СИ има съпругата ви по реда на чл.435, ал.5 от ГПК.
Другия способ е Иск по реда на чл.440 от ГПК, който също трябва да бъде предявен от съпругата ви.
Другия способ е Иск по реда на чл.440 от ГПК, който също трябва да бъде предявен от съпругата ви.
- neutralen
- Активен потребител
punisher написа:това имущество съпружеска имуществена общност ли е или е индивидуална собственост на съпругата ви?
извинявам се, току що разбрах, че тези ниви са придобити след смъртта на моят тъст, чрез договор за покупко-продажба между тъща ми и съпругата ми. това променя ли нещата? излиза, че жена ми ги и купила. май в този случай се явяват съпружеска собственост и СИ може да ги описва.
- bobolin
- Нов потребител
Можете да обжалвате действията на СИ в определените срокове,навярно сте уведомен че нивите са под възбрана и след което можете да посочите друго имущество да служи за обект на ПИ ,или по съгласие със съпругата си да замените обекта на изпълнение.За повече прочетете глава 44 ГПК - СИО.
-
Pause - Активен потребител
АКо този договор между тъщата и съпругата Ви е по време на брака, то нивите ще станат съпружеска общност. Съд. изпълнител ще ги опише целите, но може да продава 1/2 идеална част (вашата идеална част).
Но пак трябва да се изследват нещата. Ако тъста (който е починал) е има негов дял от тези ниви - то те ще отидат към Тъщата и към съпругата ви (по наследство). После може тъщата да е продала някаква своя част на дъщеря си (съпругата ви) - чрез продажба. Наследената част не е семейна общност, но купената е. Трябва малко по-подробно да се изледват прехвърлянията.
Но пак трябва да се изследват нещата. Ако тъста (който е починал) е има негов дял от тези ниви - то те ще отидат към Тъщата и към съпругата ви (по наследство). После може тъщата да е продала някаква своя част на дъщеря си (съпругата ви) - чрез продажба. Наследената част не е семейна общност, но купената е. Трябва малко по-подробно да се изледват прехвърлянията.
- p_dyan
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|