начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Публична продан

Публична продан

Мнениеот svetlasv » 13 Яну 2014, 14:01

При делба на семейно жилище стигнахме до публична продан. Вече е насрочена датата и е изнесено обявлението.Аз като съделител искам да участвам в търга и да се възползвам от чл.505, ал.2 от ГПК. Кога, в кой момент трябва да заявя, че желая да купя апартамента на най-високата предложена цена? Може ли устно при обявяване на писмените предложения и съставянето на протокола, преди да започне устното наддаване?
Освен това в наддавателното предложение къде да посоча, че не представям квитанция за внесен задатък, тъй като съм съделител - чл4891 ал.3?
В ГПК пределението е взискател, равнозначно ли е на съделител? В момента аз обитавам това жилище и нямам друго.
Моля, за вашите съвети и помощ! Търга е в началото на февруари 2014.
svetlasv
Младши потребител

Re: Публична продан

Мнениеот vladimirova50 » 16 Яну 2014, 17:56

svetlasv написа:При делба на семейно жилище стигнахме до публична продан. Вече е насрочена датата и е изнесено обявлението.Аз като съделител искам да участвам в търга и да се възползвам от чл.505, ал.2 от ГПК. Кога, в кой момент трябва да заявя, че желая да купя апартамента на най-високата предложена цена? Може ли устно при обявяване на писмените предложения и съставянето на протокола, преди да започне устното наддаване?
Освен това в наддавателното предложение къде да посоча, че не представям квитанция за внесен задатък, тъй като съм съделител - чл4891 ал.3?
В ГПК пределението е взискател, равнозначно ли е на съделител? В момента аз обитавам това жилище и нямам друго.
Моля, за вашите съвети и помощ! Търга е в началото на февруари 2014.
vladimirova50
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство