начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ

Мнениеот shtyrec » 31 Яну 2014, 02:31

Здравейте форумци.
Моля за помощ как да действам от тук нататък.
Има вече две съдебни решения от СРС и СГС, и двете са в полза на ТОПЛОФИКАЦИЯ. Ползвах услугите на двама адвокати и стигнахме до тук.
От 2006 г. до 2011 съм платил на Топлофикация около 7000 лв (само по запазени от мен касови бележки). В апартамента е работел 1 радиатор. Сега ме осъдиха за още 4800 лв. за период да 04.2011г. Подавал съм жалби до топлофикация. как за 01.2009 г имам сметка от 705 лева и т.н. сметките бяха фантастични.
Осъдиха ме! 2 дела по около 7 минути на дело! Сега мога ли да отида в Топлофикация поне да се споразумея с тях за разсрочено плащане...или вече са ме дали на ЧСИ?
Никой не обърна внимание на преставените от нас документи. Нито на европейски директиви, нито на наши закони обърнаха внимание.
Като не си платиш тока или телефона 1 месец...ти ги спират....само Топлофикация те въвежда в принудително задлъжняване :(
Ще съм БЛАГОДАРЕН на всеки съвет, от хора с опит. Благодаря!
shtyrec
Младши потребител

Re: ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ

Мнениеот ivanov_p » 31 Яну 2014, 23:20

Ако имаш пари да платиш провери дали има заведено изпълнително дело и ако няма плати с платежно и пълно описание: по решение по гр.д. №....., главница ............лв., лихви...... лв., разноски .......лв., и има едно перо - законна лихва от датата на завеждане на иска до пълното му изплащане, там няма сума, но в нета има калкулатор, изчисляваш я по калкулатора, слагаш 10 лв. отгоре и я описваш и нея, а може за всяко перо по отделно пълномощно.

Иначе разноските по изм дело за тази сума ще са от порядъка на 1000-1200 лв.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот shtyrec » 01 Фев 2014, 00:27

Благодаря за отговора.
Оказа се още едно неизвестно...на първото дело, в решението на съде се казва, че и двамата дължат ПО - 2100 лева + такси и т.н... Решението на второто дело от СГС - потвърждава решението на СРС, но пък в него пише че ДВАМАТА дължат - 2100 лева +такси и т.н :roll:
shtyrec
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 01 Фев 2014, 00:32

Кои са тези "двамата"?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот shtyrec » 01 Фев 2014, 01:58

майка ми и баща ми
shtyrec
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Фев 2014, 10:10

Не знам, за пръв път чувам адвокатски съвет - да се плати задължението.

То работата ни е да измъкваме, но с финт, споделям свои виждания.

По отношение на натоварването на длъжника с разноски -не е непреодолимо.
При мое дело не слушаха тези сакрални експертизи, като така останаха - без тях.

По делата по изпълнението - там има изначални изнудвачески искания.Зависи от самият ЧСИ.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 01 Фев 2014, 10:51

Аз не работя като адвокат, имам фирми и нямам право. Консултирам основно по събиране ва дългове, по-рядко длъжници и то само ако са ги погнали банки или колектори. Знам, че всеки адвокат казва, "Ще спечелим", но знам и, че след това се плаща двойно. Това, че нещо може при някакви условия да мине, не означава, че минава често, а някой винаги трябва трябвада плати.
Ако човека беше дошъл при мене, щях да го посъветвам да плати и той щеше да драсне към адвокати, дето да му покажат един куп европейски директиви и вестникарски изрезки, но с тях не се печели, а се плаща точно по две плюс още 10%.
Освен съвета да плати към човека щях да прочета вничателно цялата нормативна база и да видя от къде идват тези големи сметки, най-вероятно към абонатната са останали само няколко абонати и затова сметките са огромни, но там трябва да се търси друга вина, не на топлофикация. В момента не знам чия, не съм чел наредбите, но дългата ми практика ме е научила, че винаги има някой, който да плати.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот shtyrec » 01 Фев 2014, 14:52

ivan_lawyer написа:Не знам, за пръв път чувам адвокатски съвет - да се плати задължението.
Така де, ползвах двама адвокати, и всеки от тях ме убеждаваше, че правото е на наша страна, ама се оказа друго. 1 радиатор за 5 години - 15 000 лева, а от 2010 се отоплявам с климатик и камина. Да живее правдата!!

То работата ни е да измъкваме, но с финт, споделям свои виждания.

По отношение на натоварването на длъжника с разноски -не е непреодолимо.
При мое дело не слушаха тези сакрални експертизи, като така останаха - без тях.

По делата по изпълнението - там има изначални изнудвачески искания.Зависи от самият ЧСИ.
shtyrec
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 01 Фев 2014, 18:26

Търси хора, които ще ти свършат работа, а не такива дето разтягат локуми и те агитират да платиш нещо, което не дължиш.
neutralen
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство