начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Еквадорска гражданка в България - питане

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Еквадорска гражданка в България - питане

Мнениеот iavordenev » 15 Ное 2009, 15:16

Гаджето ми е от Еквадор (живеем в Барселона) и всеки път, когато ще ходим в БГ трябва да и се вади виза. Проблемът е, че консулството ни в Барселона е само почетно и не вади визи, и трябва да ходим или до Валенсия или до Мадрид, което и като време, и като разходи си е страхотно “набутване“. Тъй като идеята ни е да ходим до БГ за по няколко дни, ваденето на виза излиза страхотен лукс.

Питането ми е следното: Преди няколко дни дочух, че вече е възможно да се влиза в БГ с валиден (легализиран) документ за СЪЖИТЕЛСТВО БЕЗ БРАК. След консултация с барселонски адвокат ми каза, че може да се извади легален (заверен от барселонския съд) документ, че 2мата съжителстваме без брак. Но въпросът е дали той ще се приеме от БГ гранични власти ???
iavordenev
Нов потребител

Re: Еквадорска гражданка в България - питане

Мнениеот praktika » 15 Ное 2009, 18:39

Не, не се прие в новия Семеен Кодекс текст, който да позволи това. В Холандия е практика от много години и много българи са там без брак, но със брачна виза, но за БГ не стана. Щом си постнал въпоса в този форум, че можеш от същия сайт да си прочетеш и Закона за чужденците, както и Правилник за прилагането му.
Както навсякъде в Европа обаче, и за твоите болежки има лек, консултирай се с адвокат по имиграционни въпроси, фактът че си тръгнал по системата "направи си сам" като попиташ в нашия Legal форум не ти прави чест относно колко силно е желанието ти да си решиш един правен проблем
praktika
Младши потребител

Назад към Гражданство