начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Удръжки за Общо заболяване и майчинство

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удръжки за Общо заболяване и майчинство

Мнениеот lvganov » 20 Дек 2011, 09:59

Здравейте,
Аз съм на 53 г. а жена ми на 50. Аз работа в търговско дружество а жена ми в държавно оперно-филхармонично дружество.
Ня нея и удържат по фиш от заплатата 1.4% "Фонд общо заболяване и майчинство", а на мен
не ми удържат.
Моля, кажете ми с кои текстове от коя законова уредба се урежда тази удръжка.

Благодаря ви.
lvganov
Младши потребител

Re: Удръжки за Общо заболяване и майчинство

Мнениеот atevasile » 21 Дек 2011, 12:27

Мисля, че не сте разгадали правилно фишовете си. Възможно е във вашия фиш да има удръжка за фондовете на ДОО, който включва и осигуровката за ОЗМ, а във фиша на съпругата да има разбивка по отделните фондове на ДОО: пенсии, ОЗМ, безработица.

Иначе тази удръжка е уредена в Кодекса за социално осигуряване.
Аватар
atevasile
Потребител

Re: Удръжки за Общо заболяване и майчинство

Мнениеот dommo1 » 23 Яну 2012, 01:10

това е възможно само ако сте самоосигуряващо се лице и сте избрали да се осигурявате на ниския процент..
dommo1
Младши потребител

Назад към Осигурително право