начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Национална програма “Помощ за пенсиониране” - спряна?

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Национална програма “Помощ за пенсиониране” - спряна?

Мнениеот ttg1003 » 12 Ное 2011, 22:12

Здравейте!

Интересува ме спряна ли е Националната програма “Помощ за пенсиониране”?

Програмата е от 07 януари 2011:
http://www.mlsp.government.bg/bg/projec ... nirane.pdf

Баща ми е роден на 12 ноември 1949. Миналото лято 2010 година беше съкратен след което получаваше помощи за безработен.
Днес, 12 ноември 2011 навършва 62 години, и теоретично може да бъде включен във въпросната Национална програма. (Има необходимия стаж, но му остава една година до навършване на възраст 63 год.) При разговор с бюрото по труда миналата седмица (10-ти ноември 2011) му казали, че програмата е спряна до второ нареждане. (Няколко седмици по-рано му бяха обяснили, че програмата е в сила и действа, но искаха подаването на документите да стане след 12 ноември).
Всъщност всичко това предизвиква у мен няколко въпроса:

1. Наистина ли е спряна Националната програма “Помощ за пенсиониране”?
2. Ако да, то на базата на кой документ?
3. Не би ли трябвало документи за тази програма да бъдат подготвяни и приемани преди навършване на 62 години, за да може ефективната помощ да бъде получена непосредствено след навършване на въпросната възраст?
4. В случай, че имам съмнения в копентентността на служителите, с които баща ми контактува, то към кого би трябвало да се обърна за по-компетентна и по-актуална информация по въпроса?
ttg1003
Нов потребител

Назад към Осигурително право