Гледам ви темата, все пак с малко закъснение забелязахте фундаменталната публикация

, чаках да охулите всички мръсни връзкари-монополисти, за да ви питам защо не оплюете и магистратите в същия порядък - и те ограничен брой персони и няма, видиш ли, свободен достъп до тази професия, за нашего брата

, но "евалла" ви правя - не го направихте
Не знам какъв съвет да дам - аз така навремето, гордо и ехидно прозяпах
първия (на който - който не поиска, той не стана) и
втория (на него - по-трудно, но който поиска - стана) конкурс за нотариуси. Тъпа професия, поддържам го и до ден днешен, ама парите..., а

Узрях за идеята да се включа на третия конкурс - получих 2,70 на писмен (помня, че като се натрясках от скръб, се питах, а защо е "два и седемдесет", не може ли "лев и двайсе"

). Продължих гордо...да адвокатствам, докато не видях поредното "раздаване"

- впрочем приятел нотариус "ме светна" за него

. "Първи конкурс е !", казва ми: "Сега или никога, както аз на "първата вълна" през 1998 г.!". Знаете какво стана... Знаете какво стана с други адвокати тук, които станаха съдии и пр., вече "не смеят" да пишат във форума ("компромат, м а й н а !"). Имах едни горчиви излияния преди време тук, адресирани до един вече "не-адвокат"

- защо съм се кръстил "Гъдю Балуев", какво съм искал цял животда работя и какво съм работил докато не избягах от тази професия....
Скапа се адвокатската професия, компрометира се, ама не са причина за това нотариусите или ЧСИ. В тази част на статията катогерично не съм съгласен с автора (даже го подозирам, че като Керелов е неуспял кандидат-нотариус или кандидат-ЧСИ, ама не ми се рови да го изобличавам

). Докато бях адвокат месечно съм правил по една фирма и една, максимум две сделки в държавния нотариат (за стари, отбрани клиенти) и много се гордеех с това - че съм "съдебен лъв"

а не "нотариален плъх" или "фирмен регистратор". Не усетих липсата на нотариалната работа след появата на "частните" нотариуси,
усетих това, което го пише в другата част на статията в "Медиапул", откъдето произхожда публикацията и в този форум - компрометира се правораздаването, влоши се качеството на решаването на съдебните спорове, масово надделяха "миситите", "посредниците" и "уреждачите" от всякакво естество и калибър. Това го казвах дълго време и тук (от март 2006 г. или откогато се регистрирах във форума), сега не знам как е - отървах се

Има ли подобрение, още по-лошо ли става - вие ще кажете, които адвокатствате.
"Системата"

не е затворена - който не му стиска, да участва в конкурси всякакви - адвокатлъкът е хем трамплин, хем последно убежище или "връщане в бащината къща" за всеки, който се е пробвал другаде.