Не знам от къде да започна, след като прочетох и упреците към мен и всичко.
Но ще започна от там, че правото на всеки човек да участва във форуми от всякакво естество не се определя от личното отношение, харесване и нехаресване на личността му или на мненията му. И в живота и във форума не можеш, а и не си длъжен да се харесваш на всички. Няма да се кандидатирам за кмет или да трупам мнозинство за изборите. Така че в стила на Донна ще отговоря, че ми е точно през клавиатурата какво мисли за мен, какво ми позволява и разрешава от позицията на някаква звездна гилдия (цитат):
"Не си една от нас и няма да бъдеш ,запомни го и то мноого добре!"Дали пък ти Донна си част от нещо ?! И от кое по-точно. Познавам доста юристи, деликатни и възпитани хора, които като чуят жена - дама, претендираща за образованост и професионализъм, още повече юрист да хули и да се държи в писмена форма като хамалин - надали ще пожелаят да са част от това!
Да пази Господ от такива, като мен и мнението на Гъдю ... това вече изобщо не го разбирам, защото нито Гъдю, нито ти Донна ме познавате и имате макар и бегли представи за мен, което не е и задължително, но нямате право и двамата да правите някакви заключения за моите настроения, състояния, какво пия, какво ям и т.н.
Това, просто показва лоша култура на общуване. Никога не съм коментирала нито на яве, нито във форуми кой какво прави, какво яде, пил ли е или не!, просто няма как да съм му светила, за да стигна до такива конкретни заключения.
Толкова, относно това!
Етническия момент в темата е поставен още с първото изказване:
от orenda на 03 Окт 2008, 04:45
[size=50]Това е положението за съжаление. По-добре не се очаква да става. Европейците, тоест християните, каквито са традиционно всички европейци, сами си вкараха вълка в кошарата. Учудваща е обаче тъпоумната упоритост на всички европейски правителства, да вървят по пътя на саморазрушението. След десетина-петнайсет години, България ще е с преобладаващо циганско население, а в опозиция ще са представителите на останалата една четвърт от населението-турци. Във Франция мнозинство ще са хора от Магреб и черна Африка, като прогнозите са кликата от 700 000 богстващи евреи да продължат да мачкат потомците на Версенжеторикс и Меровингите. Същото ще е в Германия, Италия, Испания.... Да живеят човешките права! Интересно ми е обаче, когато исконното население на всяка една европейска държава стане малцинство, дали мюсюлманите ще признават гражданските права и свободи.[/size]
И не може да не съществува такъв момент, когато още в началото тя започва така:
kenn4o на 03 Окт 2008, 00:32
Чавдаров бе обвинен от Военна прокуратура Сливен, че преди 4 месеца е превишил правата си, държейки се грубо и е малтретирал 6-ма цигани, които са скъсали българския национален флаг.
Именно споменаването на определението цигани, роми, и т.н. е причина темата да стане по-широчка и да се намеси и другия елемент за етническата принадлежност. Няма как да не тръгне темата нататък. И за да не стават тези неща съществува "Етичен кодекс на българските медии" в частта му
за недопустимостта да се правят отрицателни внушения по адрес на етнически и други малцинства чрез обявяването на етноса, религията или сексуалната ориентация на предполагаеми престъпници.Когато една публикация излиза по този начин е нормално да предизвика подобни дебати, спорове и конфликти.
Ако, както пише Калахан по-горе не ставаше дума за роми, а за обикновени бандитчета от селото нямаше да се стигне и до тези спорове.
Дори само този факт е достатъчен да стане ясно, че настроения има.
Жалкото е друго ... и ще цитирам:
orenda на 04 Окт 2008, 03:27
Доста жалко е, когато юрист не притежава способността да различава справедливо от несправедливо и, водейки се от позитивното право, изковано от шепа хора със съмнителен морал и интелигентност, се отдалечава от традиционните принципи в правото.
Благодаря на
Lion11 за подкрепата!
Смятам, че имам право да дискутирам неща, случващи се в държавата ни, освен ако не е излязъл без да съм разбрала закон отнемащ българското гражданство на всички НЕюристи и НЕчленове на неясната група на Донна на която Слава Богу никога няма да стана член!