начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Въпрос за отстъпка при плащане на фиш в срок?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за отстъпка при плащане на фиш в срок?

Мнениеот soadfan » 24 Фев 2021, 12:46

Здравейте,
току що автомобилът ми беше репатриран и ме наградиха и с фиш за 50 кинта
Забелязах обаче, че няма отстъпка от 30% при плащане в срок. В чл. 189 (9) изрично е записано "електронен фиш". До някъде разбирам каква е логиката, обаче аз се чудя може ли да се ползва някакъв вид дискриминация за основание за да се приложи отстъпката и в този случай?
Искам да платя колкото се може по-малко, не защото 15 лв. ще ме бутнат, а повече от инат (плащам си данъка на колата, ГО, единствен автомобил е в семейството и тн и ме награждават с фиш за това, че съм паркирал от 22:00 до преди 09:00 на тротоара във вътрешна уличка в квартала, понеже няма къде да се паркира).

Поздрави,
Петър
Аватар
soadfan
Младши потребител

Re: Въпрос за отстъпка при плащане на фиш в срок?

Мнениеот jhoro » 24 Фев 2021, 19:49

Здравейте!
soadfan написа:Забелязах обаче, че няма отстъпка от 30% при плащане в срок. В чл. 189 (9) изрично е записано "електронен фиш". До някъде разбирам каква е логиката ...

Не търсете „логика“, а четете:
Ред и начин на плащане на глоби по Закона за движението по пътищата
С 30% отстъпка може да се заплати САМО електронен фиш (серия „К“ за нарушение на скоростния режим) в определения от закона срок. За фишове и наказателни постановления отстъпка при плащането на глобата няма.

Сега просто си платете, а за друг път - паркирайте внимателно.

Пп. Самия факт, че „Ако е допусната (техническа) грешка при налагането на превода за глобата, този процес не се активизира и глобата остава в системата като неплатена“ трябва да покаже, за каква система става дума!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот viki751176 » 07 Апр 2021, 17:19

Преди една година и мен ме глобиха за същото нещо. Исках да го обжалвам, ходих при познат адвокат и той ми каза че фиш не може да се обжалва. За да можеш да го обжалваш, трябва да ти напишат не фиш а акт, поне така разбрах.
Пътна Помощ В София и страната - www.vanesaberktrans.com/patna-pomosht/ - Ванеса Берк Транс ЕООД
viki751176
Нов потребител

Мнениеот nikodim77 » 07 Апр 2021, 22:06

Здравейте,
viki751176, опасявам се, че или не сте случили на адвокат, който е специалист в админ. право, или не му се е занимавало с Вашия случай…? Тук във форума не един път е „дъвкана” темата за „обжалване” на фишове. Да подлежат на „обжалване” ! Поставям кавичките, защото не е точно обжалване, има административна процедура, която е разписана в ЗАНН и АПК. Но накратко, фишовете могат да „падат”!
nikodim77
Активен потребител

Назад към Общи дискусии