Здравейте!
Имам следните въпроси - може ли чужденец да получава имот по завещание? Става въпрос за руски гражданин.
Има ли разлика, ако въпросното лице има разрешение за постоянно пребиваване?
Изчетох доста по темата (всички закони, които намерих, плюс мнения и тълкувания по форумите). Останах с убеждението, че е възможно такива лица да наследяват не само по закон, но и по завещание, но все пак искам конкретен отговор.
Моля, не ми копирайте извадки от Закона за Наледството, а ми обяснете как се тълкува той.
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Чужденец - Наследяване по Завещание
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Чужденец - Наследяване по Завещание
Вашите приятели/познати, как тълкуват ЗН? ( и защо само него? е по-същественият въпрос). Мисля в тях трябва да се вслушате, а ако останете по-продължително време тук- все ще се появи някой "специалист" да си каже "тежката" дума ( както казва някакъв мислител: ако достатъчно дълго време стоиш на брега на реката, водата рано или късно все ще донесе труповете на твоите неприятели).
п.п. Предварително поднасям извинения за написаното. Нямате вина- днес просто е така.
п.п. Предварително поднасям извинения за написаното. Нямате вина- днес просто е така.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|