Добър ден!
Имам нужда от необвързващ правен съвет или поне насока.
Майка ми ми разполагат с два имота (къщи с двор, едната от нейните родители, а другата от на баща ми). Едната къща иска да припише (не зная дали дарение или "продажба") на сестра ми. От нея запазва двустайно жилище за себе си, което мисли да дарят на мен с нейно доживотно право на ползване. Другата къща ще бъде дадена на този, който я гледа. Живея със семейството ми в друг град, най-вероятно гледащата няма да мога да бъда аз. Сестра ми е сама и се надява и на тази къща. Не искат първият имот да бъде даден срещу гледане, тъй като тя няма къде да живее.
Въпросът ми е какво мога да направя преди това да се е случило? Как да ги убедя, че един решава, а господ разполага. Не искам кой знае какво, но нека да мога да раполагам с даденото сега, а не след двайсет години. Мога ли да се възпротивя по някакъв начин сега, въобще мога ли да предявя някакви правни претенции дори след време? Никой вече не разгоаря с мен по въпроса с наследтсвото. Как да разбера по какъв начин са дадени имотите, дали е дарение или продажба?
Ясно, че морално всеки може да прави с вещите си каквото пожелае, но имам три деца и живеем в един апартамент от родителите на мъжа ми. Сигурно е наказание от страна на майка ми, защото децата ми не са често при нея, а аз също работя до шест вечерта и рядко ходя. Но как иначе да ги гледам
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Приписват само на едната дъщеря
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
- borovinka
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|