начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Тълкуване на съдебно решение лични контакти

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тълкуване на съдебно решение лични контакти

Мнениеот elinor66 » 07 Юни 2015, 10:52

Здравейте,
моля за малко професионална помощ. С бившият ми съпруг сме разведени, имаме син, който е на 5 години. Цитирам съдебното решение:
"бащата ще осъществява режим на лични отношения с детето, както следва : всяка втора и четвърта събота от месеца с преспиване в дома му от 11.00 в събота до 16.00 в неделя, както и 20 дни през лятото, когато майката не е в платен годишен отпуск."
Имам два въпроса към този текст:
1. Когато съм в платен годишен отпуск и втората събота и неделя се падат по средата на отпуската ми, трябва ли да си прекъсна почивката и да се връщам за два дни в града за режима на лични контакти. Питам, защото отношенията ни са такива, че бащата не разговаря, общува с мен само чрез дела и ще ми заведе дело, ако не съм тук. Въпросът ми е дали ще ме осъди. И това ще е всеки път. Така че моля за професионален отговор.
2. В отпуск съм за гледане на второто си дете от една до две годишна възраст. Реално мога цяло лято да не съм в града. Този отпуск брои ли се за платен годишен отпуск? Питам, защото бащата се кани да развали почивките на цялото ни семейство с капризите си.
Моля за професионален съвет, не за съвети за сдобряване и разбирателство, защото това е невъзможно.
elinor66
Нов потребител

Re: Тълкуване на съдебно решение лични контакти

Мнениеот bird_of_paradise » 07 Юни 2015, 18:32

неотносимо
Последна промяна bird_of_paradise на 08 Юни 2015, 18:11, променена общо 1 път
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот elinor66 » 07 Юни 2015, 18:54

......
Последна промяна elinor66 на 08 Юни 2015, 13:26, променена общо 1 път
elinor66
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 07 Юни 2015, 19:13

elinor66 написа:без да се притеснявам, че някой ще ме осъди за нещо?

Да, аз не мога да Ви осъдя!

П.П. Абе, хора, Вие адвокати нямате ли си? Те зверове някакви ли са? Не си ли говорите? :roll:

П.П.П. През 2007-2008г. имах натрупани 200 работни дни отпуск ...
..... направи ми го на мен, в качеството на "баща" тоя номер с отпуските, и ще видиш кон боб яде ли!?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот elinor66 » 07 Юни 2015, 20:16

........
Последна промяна elinor66 на 08 Юни 2015, 13:27, променена общо 1 път
elinor66
Нов потребител

Мнениеот asen4i » 07 Юни 2015, 20:33

Ако бившият се опита да ви съди тогава, много ще се набута :)
Последна промяна asen4i на 08 Юни 2015, 13:30, променена общо 1 път
asen4i
Нов потребител

Мнениеот asen4i » 07 Юни 2015, 20:39

elinor66 написа:2. В отпуск съм за гледане на второто си дете от една до две годишна възраст. Реално мога цяло лято да не съм в града. Този отпуск брои ли се за платен годишен отпуск? Питам, защото бащата се кани да развали почивките на цялото ни семейство с капризите си.
Моля за професионален съвет, не за съвети за сдобряване и разбирателство, защото това е невъзможно.

Бащата може да се кани много неща, но и вие, сигурен съм, можете да проявявате капризи. Винаги има начин. Пишете ми на лични.
asen4i
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 07 Юни 2015, 20:57

elinor66 написа:
doc03 написа:
elinor66 написа:без да се притеснявам, че някой ще ме осъди за нещо?

Да, аз не мога да Ви осъдя!

П.П. Абе, хора, Вие адвокати нямате ли си? Те зверове някакви ли са? Не си ли говорите? :roll:

П.П.П. През 2007-2008г. имах натрупани 200 работни дни отпуск ...
..... направи ми го на мен, в качеството на "баща" тоя номер с отпуските, и ще видиш кон боб яде ли!?

Като дойдеш в моите обувки ще ми даваш подобни съвети, помолих за професионален отговор, но явно някой не се е научил да чете. А това тук е юридически форум, а не махленска сгляда за некомпетентни мнения.

Не е и махленска сгляда на тема "Как да го тур..., пардон, натрием на бившия?!"

Защо всички питащи, по презумпция, считате, че всички тук ще проявим емпатия към Вашите капризи?
Аз съм (ВЕЧЕ!) на страната на бащата! Ако той прочете тук (Аз, лично, ще се постарая да прочете!), да се свърже с мен (ще дам къде - след като се афишира!)

elinor66, не давам съвети! А ако написаното от мен звучи като съвет - бедна ти е фантазията какво ще те направи адвоката на мъжа ти, ако е читав адвокат!

Виждам, че вече са те "прихванали" някои поизгладнели представители на определена гилдия... Дерзай, и успех!

П.П. Надявам се, когато детето ти поотрасне, и стане човек, с когото вече може да се говори, искрено и чистосърдечно да му разкажеш за номерата, които си правила на баща му!
Всички тези мерки, режими на контакти, и пр., са в името на ДЕТЕТО, за да не се прекъсва ВРЪЗКАТА между родитеЛИ и дете, калъфи прости такива!

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот elinor66 » 07 Юни 2015, 22:03

.......
Последна промяна elinor66 на 08 Юни 2015, 13:28, променена общо 1 път
elinor66
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 07 Юни 2015, 23:05

Айде злобицата към бившия - не чрез и посредством детето! И - към съдебната зала!
А пътя - не ти, не тук, и - никъде! Аз не съм бившия ти пу**о!

П.П. Къде са обидите? Или сама се причисли, априори, към група, където аз не те поставих? (Там има ново изречение, на нов ред.) М?

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 08 Юни 2015, 09:07

Лелеее! От доста години се поврътвам в този форум и не бях „виждал”, някой да е толкова гневен и ядосан като doc03. И, ИМА ЗАЩО! Повярвайте, elinor66, сигурен съм, че не само той е ядосан!
„...три месеца, мога най-спокойно да се изнеса от града с децата, без да се притеснявам...”

Тези вАШИ думи звучат цинично! Явно личи натрупаната злоба спрямо бившият ви. И кое ви дава право да лишавате децата от контакти с техния татко?! Как ще се почуствате вИЕ, ако някой реши за цели три месеца най-спокойно да се изнесе от града с децата, без да се притеснява??? А! Това, че имате търкания с бащата на децата, в никакъв случай не ви дава право да използвате тези деца като инструмент за отмъщение и/или/ други цели за въздействие над ТЕХНИЯ ЗАКОНЕН И (евентуално) РОДЕН ТАТКО.
СИН на 5 г. ... Токова невинно дете в толкова ранима възраст, в момент на укрепване на неговата психика и емоционалност... А вИЕ?!?
Вместо да отвръщате с жлъчни коментари мисля, че е по-добре да се замислите! Aко не над себе си, то поне за детето си.
Засягайки правната страна на въпросът ви, да, при добра юридическа подготовка, било на бащата и/или/ на негов процесуален представител (Адвокат), може би ще се понабута, но вие ще се изпотите повече от него.

пп. И аз да вметна, че никъде не ви обидих. Писането на обръщението „Ви” с малка буква е единствения начин да покажа, че не изразявам приетата форма на уважение.
nikodim77
Активен потребител

Назад към Семейни казуси