начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Оспорване на бащинство спешно!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Оспорване на бащинство спешно!!

Мнениеот doc03 » 08 Юни 2015, 20:02

Момент ...
Малко рекапитулация...
Живеете с човек (да го наречем №1). През това време имате връзка с друг (№2).
Бременна сте.
№2 иска той да е баща на детето и претендира, че е от него.
Вие, не желаете №2 да е бащата. Твърдите, че №1 е бащата - "Бременна съм, но нямам брак с бащата на детето."

Питате, дали фактът на сключен брак Ви "предпазва" от това, №2 да предяви претенции за бащинство. Това ли е? Или ако №1 е припознал детето, №2 няма къде да шава?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Re: Оспорване на бащинство спешно!!

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Юни 2015, 10:29

sonitasun написа:Бременна съм, но нямам брак с бащата на детето.
Имах връзка с друг човек малко преди да разбера, че съм бременна.
Сега този човек иска да оспорва бащинството, ако не му го призная доброволно.
Има ли право да направи това? Ако имам брак с мъжа, с когото живея, това ще попречи ли на другия да предяви претенции относно бащинството?

Малко е сложно :) ( гле`й ся, колко е шарен живота, а българина изобретателен) ... ако потенциалния баща на детето не го припознае преди раждане при сключване на брак детето ще има установен произход от баща и съпругът ви ще се води татко на детето. Да допълня- презумптивен. Там, той си има своите права в кратък срок да иска да се установи произхода на детето по 62, ал.1 СК. Ако иска.
След време и детето може да си търси по законен път истинския баща...

Обаче, ако потенциалния баща на детето го припознае преди раждане, защото е възможно, въпреки сключения последващ брак с №2- рано или късно ще се стигне до установяване на истината за бащинството.
Голям цирк ще бъде...

Не знам, питам се( сигурно само аз, де) какви трябва да са праговете на почтеност в една такава ситуация :roll: . Вярно е, че всеки си носи своите обувки, вярно е, че всеки пада и става на собствените си житейски пътища, ама е вярно, че истината освобождава, дет` се казва.
Не ви съдя ( не съм във вашите обувки), но дори да сте се договорили с баща №2 след време децата стават големи въпросителни. С правА.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси