начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

унаследяване на задължения на родител от дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

унаследяване на задължения на родител от дете

Мнениеот zara_74 » 01 Авг 2015, 10:33

Здравейте, моля за съвет! Разведена съм от 10 г., при развода родителските права са присъдени на мен, майката. Издръжката от бащата се изплаща редовно /една или две пропуснати няма да издребнявам/. Проблема ми е следния... След 10 месеца дъщеря ми навършва 18 г. до ден днешен бащата не поддържа отношения с нея по никакъв повод. Разбрах, че страшно много е задлъжнял на всякакъв вид кредитори. Възможно ли е в един момент тези задължения да се потърсят от нея, като негов единствен наследник, дори да направи отказ от наследство отново да я безпокоят. Има ли начин да поискаме от наша страна отказ от бащинство и в кой момент да го направим сега с мое участие или като навърши пълнолетие само да заведе иск. Благодаря Ви !
zara_74
Нов потребител

Re: унаследяване на задължения на родител от дете

Мнениеот katerinakuch » 01 Авг 2015, 22:19

Не може да се поиска "отказ от бащинство". Няма такъв иск.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Семейни казуси