Честита Нова година !!! на всички в този чудесен и много полезен форум.
Моля за вашата компетентна помощ за разрешаване на следните проблеми:
Ще опиша накратко ситуацията за да не отнемам излишно време на всички вас.
Преди година и 10 месеца се разведохме с жена ми без никаква основателна причина .Бях лишен от цялото ми лично и общо семейно имущество, което преглътнах в името на това, че може отново да се съберем с и най-вече заради детето-момиченце тогава на 6 години.
Решението на съда беше – Присъжда родителските права на майката, като аз имам право да виждам детето събота и неделя всяка първа и трета седмица на месеца и 1 месец в годината да бъда изцяло заедно с него.
След развода опитвах многократно да използвам това свое законно право но винаги насреща имаше лъжи-детето е болно,извън града сме и накрая открито ми заяви не ни търси повече никой не иска да те вижда.Беше ми много тежко, защото детето ме обича много и му липсва баща.Макар и малко имаме силна връзка баща и дъщеря.
За мен е престъпление да се лишава едно дете от единия родител и това е нарушение на съдебното решение.
Моля за вашият съвет какви са възможности на закона за разрешаване на проблема и какво вие бихте препоръчали да се предприеме за най-удачно в тази ситуация.
Другият ми въпрос е:
Желанието на бившата ми жена преди делото беше да си възвърне фамилията преди брака и съдебното решение е такова съгласно нейното искане - Постановявам лицето....................да носи фамилията си преди брака.
Въпреки това, тя продължава да носи моята фамилия вече почти две години след развода.
Има ли според вас основателна причина за това, може ли тя да извлече полза от него.
При тази ситуация имам ли законно право да искам да си смени фамилията след като има съдебно решение и може ли да и се наложи глоба или друго наказание за неспазване на съдебно решение ?
С уважение: Петков
- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Режим на виждане на дете след развода
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Режим на виждане на дете след развода
Честита Нова Година!
След като има съдебно решение за промяна на името, името ѝ вече е променено.
Възможно е да извадите изпълнителен лист от съда, постановил решението на съда, а в последствие - да потърсите съдействието на държавен изпълнител - държавен или частен, за да бъде изпълнено принудително това решение.
Следващия път, когато отидете да вземетете детето си, бъдете с Ваш познат, който би могъл, ако се наложи, да свидетелства за поведението на бившата Ви съпруга. Говорете с нея, уведомете я, че ако Ви пречи на срещите с детето, ще потърсите правата си. И при отказ от нейна страна, подайте жалба в Районното управление на МВР - като опишете в детайли нещата такива, каквито са, както и поискайте да бъде предупредена да изпълни решението на съда.
Преченето на режима на лични контакти между Вас и детето Ви, определен от съда, е престъпление.
Никое дете няма полза от това в отношенията на родителите му да се намесва държавата, но понякога се налага...
И не забравяйте, че дължите плащането на издръжка, независимо от това, дали контактувате с детето.
След като има съдебно решение за промяна на името, името ѝ вече е променено.
Възможно е да извадите изпълнителен лист от съда, постановил решението на съда, а в последствие - да потърсите съдействието на държавен изпълнител - държавен или частен, за да бъде изпълнено принудително това решение.
Следващия път, когато отидете да вземетете детето си, бъдете с Ваш познат, който би могъл, ако се наложи, да свидетелства за поведението на бившата Ви съпруга. Говорете с нея, уведомете я, че ако Ви пречи на срещите с детето, ще потърсите правата си. И при отказ от нейна страна, подайте жалба в Районното управление на МВР - като опишете в детайли нещата такива, каквито са, както и поискайте да бъде предупредена да изпълни решението на съда.
Преченето на режима на лични контакти между Вас и детето Ви, определен от съда, е престъпление.
Никое дете няма полза от това в отношенията на родителите му да се намесва държавата, но понякога се налага...
И не забравяйте, че дължите плащането на издръжка, независимо от това, дали контактувате с детето.
- sunshine_75
- Потребител
Благодаря много за бързият отговор.
Относно името на бившата ми жена и аз мислех, че трябва да е променено но вече 2 години и внасям всеки месец издръжката по банков път без нито ден закъснение на имената и преди развода и всички вносни бележки са с моята фамилия.
Аз също знам , че възпрепятстването на режима на лични контакти на детето е престъпление но досега 2 години не се решавам да наема съдебен изпълнител, за да не стресирам детето.Мисля че на никой държавен или частен ЧСИ не му пука за моето дете и не искам да ги намесвам но явно нямам друг избор.
За огромно съжаление не разполагам с актуални снимки на дъщеря ми, задоволявам се със стари отпреди 2-3 години и понякога душата ми плаче от мъка но при всички мои опити за контакт с жена ми и детето , тя се укрива усърдно, не вдига телефона, не отговаря на съобщенията ми.Когато отида пред жилището и тя се спотайва сякаш никой не живее там.Входа на кооперацията се заключва и дори не мога да вляза и да чуя гласа на детето ми макар и през стени. Съжалявам много ако всичко звучи твърде досадно но болката ми е огромна.Няма по тежко от това да не може да видиш или чуеш детето си и то без основателна причина.
Относно името на бившата ми жена и аз мислех, че трябва да е променено но вече 2 години и внасям всеки месец издръжката по банков път без нито ден закъснение на имената и преди развода и всички вносни бележки са с моята фамилия.
Аз също знам , че възпрепятстването на режима на лични контакти на детето е престъпление но досега 2 години не се решавам да наема съдебен изпълнител, за да не стресирам детето.Мисля че на никой държавен или частен ЧСИ не му пука за моето дете и не искам да ги намесвам но явно нямам друг избор.
За огромно съжаление не разполагам с актуални снимки на дъщеря ми, задоволявам се със стари отпреди 2-3 години и понякога душата ми плаче от мъка но при всички мои опити за контакт с жена ми и детето , тя се укрива усърдно, не вдига телефона, не отговаря на съобщенията ми.Когато отида пред жилището и тя се спотайва сякаш никой не живее там.Входа на кооперацията се заключва и дори не мога да вляза и да чуя гласа на детето ми макар и през стени. Съжалявам много ако всичко звучи твърде досадно но болката ми е огромна.Няма по тежко от това да не може да видиш или чуеш детето си и то без основателна причина.
- tenko75
- Младши потребител
Съчувствам Ви за ситуацията, в която се намирате. Може би е добре първо да потърсите съдействие от медиатор, за да разрешите проблема мирно и да избегнете травмиране на детето. Погледнете тук http://www.pamb.info/ и тук http://www.bgmediation.com/ Успех!
- vilichka
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|