начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Наследник от 1890г. без смъртен акт

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследник от 1890г. без смъртен акт

Мнениеот lordcris » 02 Окт 2016, 11:38

Здравейте,
наскоро почина една моя далечна леля, която не остави преки наследници.
В удостоверението за наследници което ни издадоха фигурират три живи индивида:

а) Баща ми ( първи братовчед по майчина линия, роднина от четвърто коляно)
б) Братовчедка ми ( роднина от пето коляно по майчина линия)
в) Една жена родена през хиляда осемстотин и деветдесета година (1890) ( сестра на бабата по бащина линия, роднина от четвърто коляно) за която няма никаква друга информация в архивите. Не е отбелязана дата на смърт, няма и смъртен акт.

Един нотариус каза, че баща ми и братовчедка ми не може да унаследят защото тази жена могла да бъде още жива(?!).
Какво трябва да предприемем за да влезем във владение на наследството?
lordcris
Нов потребител

Re: Наследник от 1890г. без смъртен акт

Мнениеот fbr65 » 02 Окт 2016, 11:55

lordcris написа:
Един нотариус каза, че баща ми и братовчедка ми не може да унаследят защото тази жена могла да бъде още жива(?!).
Какво трябва да предприемем за да влезем във владение на наследството?
И да не е жива, възможно е да има наследници. Трябва да откриете следи за този наследник (акт за смърт, удостоверение за наследници). Иначе чакате 10 години.
fbr65
Потребител

Мнениеот lordcris » 02 Окт 2016, 12:58

fbr65 написа:И да не е жива, възможно е да има наследници. Трябва да откриете следи за този наследник (акт за смърт, удостоверение за наследници). Иначе чакате 10 години.

Да, но как да ги открия?
В ГРАО чакахме близо месец и ни казаха, че освен дата на раждане не са намерили абсолютно никаква информация за тази жена.
Ако примерно е починала като бебе и не е издаден смъртен акт, какво може да направим?
lordcris
Нов потребител

Мнениеот karanedeff » 06 Окт 2016, 12:35

Направи проверка в актовите книги по месторождение - има книга за ражданията, венчавките и умиранията. През различни периоди са една книга или отделни. Има и книга регистър на домакинствата - това в кметството или в общинския център. Там ще намериш повече инфо.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Семейни казуси