- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Внук гледа баба си
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Внук гледа баба си
Здравейте! Ще започна историята от почти самото начало като се надявам да не Ви отегча прекалено много. Майка ми почина 2008г. Година след това аз закупих дяла на баща ми от къщата и тя стана моя собственост. Преди няколко дни почина и баща ми, който се грижеше за майка си/баба ми/, която е 28 набор и живее в моята къща. Има пирон в крака, но след операцията се движи и се обслужва сама. Само, че има и доста болести и трябва да и се дават лекарства. Тя има още един син/чичо ми/, който отказва да се грижи за нея и преди/когато баща ми беше жив/ е идвал да я види не повече от 2-3 пъти годишно. Аз и жена ми излизаме за работа сутрин в 7 и се прибираме около 18:30 -19ч. Сутрин оставяме храна за през деня и и даваме лекарствата, защото сме възпитавани на уважение към хората и не е хуманно да я изоставим на произвола на съдбата. Но просто нямаме физическата възможност за нищо повече. Погледнах старият акт за собственост в него не пише абсолютно нищо за гледане на родители, а само, че се признават майка ми и баща за собственици по давностно владение, наследство и делба. И същината на моят въпрос е дали има някакви законови механизми да се задължи синът на баба ми/чичо ми/ да се грижи за нея? Той е човек с възможности и никога не е пропускал повод да изтъкне това. Благодаря Ви за отделеното време!
- tasho2255
- Младши потребител
Re: Внук гледа баба си
tasho2255 написа:И същината на моят въпрос е дали има някакви законови механизми да се задължи синът на баба ми/чичо ми/ да се грижи за нея?
Не.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Може да е законно, но е неморално. На това му се казва калпав закон!
- mima679
- Нов потребител
bird_of_paradise написа:tasho2255 написа:И същината на моят въпрос е дали има някакви законови механизми да се задължи синът на баба ми/чичо ми/ да се грижи за нея?
Не.
Да.
Чл. 139 - 141 от СК. Не че се срещат в практиката такива дела, но законово е уредена такава хипотеза.
-
teogeo - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|