начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Практически въпрос за заплащане на адвокатски услуги

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Практически въпрос за заплащане на адвокатски услуги

Мнениеот aaaaly » 23 Сеп 2014, 23:24

Pause написа:
aaaaly написа:Намерила съм си адвокат да ми поеме личните дела. Минах през няколко. Последният няма да го коментирам - имам горещи надежди нещата да са коректни.

Още не сме стигнали до въпроса за заплащането, само съм маркирала, че разбира се ще си платя, но не сме говорили за цифри и срокове и други детайли за заплащане. Но желая да се подготвя какво да очаквам.

Въпросът ми е следният - какво се смята за коректно и прието от гилдията като поведение по отношение на заплащането.

Та - очаквам коментари и ще следя темата с интерес....

Според мен ,първо трябва да се уточни понятието клиент ,а то е договарянето на икономическите условия за ангажирането на адвоката т.нар. адв.възнаграждение в обратен смисъл в този редом няма и това е общоприетото за търсещият адвокатската защита и съдействие по ЗАдв.

Точно в това се състои и въпроса ми - ама повечете лаладжии тука се впуснаха да мерят циците ми и да мечтаят да ги цицат.

Защо адвокатите в България не допускате консент. По-горе обясних какво е консент - ще обяснявате на клиента си до побъркване колкото и да ви е неприятно - но това е част от професионалните ви задължения - правата му, и ще отговаряте на въпросите му с всичкита си професионална сила. Няма отговор и клиента не е доволен - няма и договор и клиент в счетоводството си. Това е АБСОЛЮТНО И НЕОСПОРИМО ПРАВО НА КЛИЕНТА - ДА ПОЛУЧАВА ОТГОВОРИ И ДА ДОГОВОРИ УСЛОВИЯТА ПО УСЛУГАТА СИ. Няма не искам - не мога - днес не съм на кеф - няма обиждате ме - няма НИКАКВО МРЪНКЯНЕ!

За която цел се слагат камери, записващи устройства и други начини - и се доказва кой какво е казал и направил. Договарянето и контакта с клиента СЕ ЗАПИСВА ПО ЗАКОН - и се прилага като доказателство кой какво е искал да каже и договори. Плюс писмения договор. Това отива в съда - при регистрирането на договора - кантората на адвоката се грижи да го регистрира в 24 часа - иначе плащат обезщетения и почват да обясняват защо са сключили договор, който не смятат да изпълняват.

Регистриран ли си като адвокат и не можеш да посочиш правно основание да откажеш услуга - там някъде това се поставя на въпрос в колегията. Колегията съществува за да обслужва нуждите на хората. Поради което е поставена под контрол и проверки. Посмей да закапризничиш с клиент. Особено с доказателства и запис - точно за няколко броени дни ще си загубиш професионалните права.

Вярно е, че дерат сто кожи и много пари - но също така е вярно, че и тях ги дерат и че изцепки НЯМА!

Вие тука в тоя форум само си мислите, че сте юристи .....

Можете само да си мечтаете за правова държава - с разбиранията си и масовото нарушаване на де що има закони - включително и от вас...юристи ли казах?

Тук, където живея - това е стандартна процедура. Обясняваш проблема си - за което си плащаш разбира се една консултацийка - и след консултацийката получаваш писмена оферта с цифри и анекс, който ако подпишеш - и попадаш в договор с адвоката и кантората му.

Значи два пъти водих дела тук където живея - и ги спечелих. И двата пъти минах същата (до точка н-та) процедура - хората си имат формуляри, стандарти, изисквания - и не може произвол да се случи - или някой изхвърча от гилдията.

И двата път си спечелих делата - но за което четох 6 месеца закони и положения и се разкарвах от кантора на кантора. Разбира се, накрая си намерих човека - даже тук това отнема време - но аз съм изверг когато реша да печеля съдебни дела или други житейски положения.

У мене тонове търпение и нерви. Подробности.

Но спечелих и двете си дела - едното беше срещу Ориндж - всички знаят телекомуникационна компания Ориндж. Към конкретна дата сдадоха багажа и за да не се злепоставят публично - направихме извънсъдебно споразумение. Длъжна съм да кажа, че подсказвах на адвокатката си кой член и кой закон да приложи и от коя дата да извади доказателството.....

Да пренебрегнем факта, че знаех делото си по-добре от нея - това си беше в моя полза. Нямам против.

Тя си получи парите, а ориндж ме обезщетиха и върнаха старото положение и ми се извиниха. Още пазя извинителното писмо и извадка от банковия си акаунт след обезщетението им. Както и плащането към адвокатката ми. Няма да споменавам тука цифрите - вие също не ми споделяте професионалните си тайни - аз пък защо да ви просвещавам на фатки и номерца.
Последна промяна aaaaly на 24 Сеп 2014, 00:57, променена общо 2 пъти
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 23 Сеп 2014, 23:33

vaskovasko написа:Трябваше госпожата да започне от това, че е "инженер". Те винаги са с претенции и винаги "знаят" повече от другите, което после им излиза да не казвам откъде. Не знам какви са ви адвокатските впечатления, но аз като икономист например отдавна съм се отказал да имам клиенти, които са инженери. Много рядко се попада на човек, с когото можеш да се разбереш.

Господине икономист - да повикам ли колегите си инженери на професионална война срешу икономистите?

Вие какво - правите война между професии ли. Знаете ли как мога да Ви ошамаря така, че да не можете две цифри да съберете на калкулатора си даже и министъра да Ви помоли да бъдете икономически директор на Козлодуй.

При това колегите ще ми ръкопляскат и ще се радват - след думите, които сте изпляскали тук в тон на омраза и съперничество.

Ах - защо тая омраза бе хора. Какво ви направих - поне ме уведомете да знам защо ме мразите толкова грозно. Поне да знам защо.

Едит:

Длъжна съм да кажа, че тук където живея - думата на една дама е закон.

Кавалерите наоколо се избиват да й помагат и да я закрилят.

Няма нищо общо с почти държавно регламентирания сексизъм, който се вихри в България. Тук където живея - нормално бих забила шамари на всеки и бих извикала полиция и полицията ще бъде длъжна да закопчае господина, който каже дори една неучтива дума към мене - камо ли да се пазари или да изказва неучтиви и презрителни мнения на сексистка основа.

С което искам да кажа, че бях неистово търпелива към господинчовците в тази тема - до степен, че на моменти се изнервях на изцепките и злоупотребите им.

Имаше и други културни различия - и си наложих да си извикам спомените за страната и за манталитет и разбирания - за да не тегля една хубава пловдивска ...... на изцепките.

От моя страна получихте разбиране и толеранс - но това ви накара да се самозабравите и да пуснете отново стария шлагер на грамофона. Нищо ново и лъчезарно не видях от вас.

Каквото и да ми се случи - няма да зависи от вас - не съм тая особа да се остави на адвокат да ми води делата и да ги губи. Моите дела печелят. Ако не искате да печелите дела - разбирам ви. Но дотук - аз с губещи и мрънкящи хорица и жалки професионални издънки не се занимавам.

При мен нещата вървят. Няма положение - не върви.

Ако искате.

Ще вдигна купон тук, където живея - първо да си спомня калта, от която съм излязла - и второ да се зарадвам още веднъж за което.

Добро основание, нали? може и снимчици да ви пусна...да зарадваме колегата счетоводител.... 8)

aaaaly
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 24 Сеп 2014, 11:51

Темата на Али тук: viewtopic.php?f=6&t=58595 е заключена (по разбираеми причини), но от първите й постове в този форум става ясно що за личност стои зад компютъра й.

Съжалявам, че има хора в такова психическо състояние, за което по скромното ми мнение, е необходима специализирана помощ (и стационар). Не пожелавам на нито един колега от форума и извън него подобен "кандидат-клиент" да му се появява в кантората.

За Али ще спомена само, че трябва да седне и да прочете Конституцията, където пише, че българската адвокатура е СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА. Последните две неща значат, че адвокатът шеф над главата си няма, той работи на свой риск, сметка и не на последно място - съвест. В кантората му камери не го следят и в отношенията си се договаря свободно с клиентите, с които прецени, при цени и условия каквито прецени. Горните неща са все гаранции за законност на дейността на адвоката - (Представи си, Али, че влезне в кантората лице, извършило убийство и иска да го защитаваме (каквото е нашето право по закон), как ще го запишем с камера какво ни говори и какви самопризнания прави? Нали се нарушава правото му на защита?). Сигурна съм, че това е така и в страната, в която живеете (според мен е Канада, ама няма да кажа от къде знам). Навсякъде по света отношенията между адвокат и клиент са строго доверителни и не се допуска намеса от трети страни в тях - нито съд, нито държава, нито данъчни, ако щете. Подписан ли е договор, той е достатъчно доказателство, че е сключен. Задължително всички адвокати в България издават разписка за извършените към тях плащания (имаме си дори специални банкови сметки за това, представете си!).

Успех с параноидните каузи, към които сте се насочила и внимавайте, ако случайно се озовете в частта за "Пристигащи" на Терминал 1 да не се окаже в един момент, че няма да имате дом и роднини, при които да се приберете.
Здраве, щастие и дълъг живот пожелавам на майка ви и брат ви, който не мрънка и не философства по форумите, а се опитва в нашите условия при нашите реалности да се грижи за родителя си. От сестра си с големите претенции и "важната особа от чужбина" явно помощ не може да чака. Нито пък разбиране.

Със здраве и се надявам сина ви да не е толкова психически нестабилен като вас.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот moderator » 24 Сеп 2014, 12:07

Аaaaly,
потребителите на форума Ви отговориха неколкократно на поставените въпроси (позовавайки се действащите в страната правни норми).
С оглед горното, приемаме темата за изчерпана и Ви пожелаваме приятна почивка извън форума.
moderator
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси