начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Смърт на родител

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Смърт на родител

Мнениеот aaaaly » 29 Авг 2014, 23:21

moderator написа:Аaaaly,

Както предполагам сте прочела в правилата за ползване, "участието в ЛЕКС Форум е свободно и доброволно. Потребители, притежаващи професионална квалификация в областта на правото, и желание за взаимопомощ, имат право, но не и задължение за предоставянето на отговори, консултации, информация и знания по поставените чрез платформата теми.

Дискусиите, водени чрез ЛЕКС Форум, следва да са основани на взаимното уважение на участниците, независимо че тезите, които се подкрепят, могат да са взаимоизключващи се."

С оглед горното, в случай че нравоучителните тиради, обидните анализи и квалификации на морални, интелектуални качества и професионална компетентност на други лица, продължат, темата ще бъде заключена, а достъпът Ви до форума ще бъде ограничен.

Господин Модератор,

Такова вайкане и грозни квалификации падна по адрес на емигрантите - един хонорар от мене бедната емигрантка не можаха да изкарат колегите Ви .....не знам накъде върви тая страна......

Какво мислите по въпроса с генералните квалификации по адрес на емигрантите?
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 29 Авг 2014, 23:38

sunrise написа:А аз за себе си разбрах, защо голяма част от неуспелите в България са такива и в чужбина. Защото живеят с идеята, че всички са им длъжни.

Тук, където живея, се случи да имам проблем и да потърся адвокат да ми помогне.

За 50 парични единици, 1 час работа, в който 1 час предоставих документацията, състояща се от огромна папка с над 200 страници документи и факти, адвокатката прегледа папката за около 30 минути, зададе няколко въпроса за още 5-10 минути, вдигна телефона и поговори за още 10 минути с когото трябва (в независима контролна правителствена инстанция), и насочи папката с документите към конкретна отговорна персона оторизирана от правителството да разрешава подобни случаи.

3 дни след тоя 1 час разговор с адвокатката получих потвърдително писмо от въпросния правителствен орган с решението на проблема ми и до края на деня правата ми бяха възстановени.

Това всичкото - за 1 час компетентна професионална работа, 50 парични единици (такава беше цената на услугата предоставена от конкретната адвокатка) и 3 дни чакане за окончателно потвърждение през правителствена служба.....

Дори не ме пратиха през съда - съда тук не си губи времето, ако може при пълни доказателства да се спестят парите и нервите на данъкоплатците....

Тук, където живея - на два пъти вече печеля мои случаи по този начин. Тук, където живея, юристите не мерят кой на кого е длъжен, а си вършат работата. Тук, където живея, имам законни права и правата ми работят та се късат. Тук, където живея, юристите работят ЗА клиентите си, а не против тях. Тук, където живея, юристите работят ЕФЕКТИВНО и ми решават случая за броени минути и без циврене по адрес на емигрантите.

Новата родина е къде-къде по-добре от старата....в която юристи във форума плюят емигрантите с одобрението на модератора - и искат да дерат кожи от тях, защото няма от кой друг.....
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 30 Авг 2014, 01:14

barakuda написа:Понеже имам време, тийима си е мой, колкото и да съм асоциален, няма как да ме изхвърлят, да добавя: случаите като този са ми дошли до гуша. Човешката простотия и лакомия никога няма да свърши и братята и сестрите, които не се разбират, също няма да свършат. Е, това последното не го разбирам защо е толкова масово и в живота и в практиката ми не го понасям.
Много си е забавно и хич не е тъжно. Имам си слабост към емигрантите, я се постави на тяхно място....
Айде, лека и от мен.

Безсмислено е да говорим повече тука - това поне го разбрах.

Вие нямате отговори на въпроса ми. И това го разбрах. Тръгна се в посока обобщения и квалификации към алчните емигранти (въпреки изричните ми няколко! учтиви молби да се придържаме делово към зададения въпрос), а не в посока приложение на закона.

За съжаление беззаконието царува точно поради тази нагласа в страната.

Не мисля, че с още беззаконие нещата ще се оправят. Мисля, че хората в тази страна са загубили всякакъв човешки облик, щом дори юристите смятат, че няма смисъл да работят в полза на закона и че философска лирика и поезия адресирана към човешката алчност между братя и сестри изчерпват ситуацията.

Мисля, че съм голяма късметлийка, че не се налага да виждам това повече в новата ми родина и че съм постъпила много добре, че съм си вдигнала носните кърпички от тази територия.
aaaaly
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси