начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отнемане на родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Отнемане на родителски права

Мнениеот aaaaly » 31 Авг 2014, 22:10

Това е Ваше право да решите - с всички последствия.

На днешно време просто света е малък и тесен. Самолети летят навсякъде, а света се променя много динамично. За мен това тесногръдо закарфичване към шаблинни понятия като рОдина е безсмислено - аз се чувствам гражданка на света и нямам скрупули да се местя и да се променям. Но разбирам, че за много хора това е огромен проблем.

Но тук четат и други майки със същия проблем, така че съм убедена, че съвета не е отишъл напразно. Може би за Вас не е съвместим - но за някоя друга майка би бил добра идея.

Вижда ми се безсмислено на мене това закарфичване към географска точка, с някакви Ваши си измислени и вероятно имагинерни очаквания - към семейство или роднини, които със сигурност няма да оправдаят тези очаквания (защото няма толкова идеални хора вечно да ви подкрепят и разбират - ще има трудни моменти и с тях). Но повтарям, че разбирам решението Ви. Наистина не всеки може да понесе промяната на живот за граница. Само много упорит, динамичен и интелигентен човек по начало може да схване такава идея като приятна и предизвикателна. По принцип по-традиционно ориентираните и по-слабо волеви натури предпочитат утъпканите пътища.

Няма правилно или погрешно решение - всяко решение е правилно за онзи, който го взима.

Ще стискам палци и за Вас, и за детето. Дано намерите щастието си.

Редактирам, защото се сетих за това:
Живея в страх какво ще се случи за напред, но не искам да бягам и да съм никоя в чужда държава.

От Вас самата си зависи коя сте където и да било. Отново ще повторя - закарфичването към географска точка е вреден ментален навик. Ако Вие сте изградена и самостоятелна личност, тогава ще бъдете себе си в която и да било географска точка по света. Това е единственото, което е важно - да бъдете себе си. Географската точка не е важна. Географска точка се мести и променя - но Вие сте онова, което сте, и това е всичко, с което реално разполагате в тоя си живот.

Но не смятам да образовам когото и да било - всеки има правото да направо собствените си грешки и или да се научи, или да продължи да греши. Просто ме стисна чепика да се уточня, кредит към моята собствена педантичност.
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот eurolinker » 01 Сеп 2014, 10:42

aaaaly написа: Какво крайно МОЛЯ УЧТИВО ЗА ОТГОВОР намирате, което вече да го няма в националната статистика, и как това биде приписано на мене като една индивидуалност с дефинитивно фиктивна българска гражданска позиция и националност?

:shock:
Протяжни мнения с абстрактно съдържание, очевидно неприложими в конкретния случай, обилно напоени със сложни, но изпразнени смисъл словосъчетания.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот borovinka » 01 Сеп 2014, 17:33

eurolinker написа:
aaaaly написа: Какво крайно МОЛЯ УЧТИВО ЗА ОТГОВОР намирате, което вече да го няма в националната статистика, и как това биде приписано на мене като една индивидуалност с дефинитивно фиктивна българска гражданска позиция и националност?

:shock:
Протяжни мнения с абстрактно съдържание, очевидно неприложими в конкретния случай, обилно напоени със сложни, но изпразнени смисъл словосъчетания.

+1

А някой може ли да ме осветли с идея за по-съвременна практика (последните 3 г.), в която съдът лишава "лошият" родител от права? Не мога да намеря такава.

Edit: Намерих няколко решения в Лакорда, искането за положителна практика отпада.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот barakuda » 01 Сеп 2014, 23:54

Това за българските бащи беше голяма тъпотия. Честно. Чак се чудя как ги избирате тия мъже, раждате деца от тях, после плюете безкрай, че и обобщавате.
barakuda
Потребител

Мнениеот aaaaly » 14 Сеп 2014, 14:00

Не можах да разбера къде видяхте нещо тъпо във връзка с българските бащи.

Статистиката споменах аз. Погледнете моля националната статистика и да обсъдим националната статистика, а може би във връзка с фактите да обсъдим и българските бащи.

Ако така трансферирате умозаключенията си - по произволни обобщения и заключения, които нямат връзка с факти и логика - тогава не знам какво правите в българското право и как са Ви дали изобщо юридически квалификации.

Отделно имам наблюдения и върху други нации - та моля без празно националистическо славословене...

А може би Вие ще обясните фактите от статистиката по-добре от мен? моля, заповядвайте на ринга - дайте Вашето обяснение...моля, ползвайте Еуростат като достоверен източник ....

Edit: ето Ви линк за родителските отговорности в статистика от европейска институция: Men.s attitudes to sharing parenting tasks

където можете да видите шокиращи данни....примерно погледнете това:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ще оставя на Вас да анализирате данните, статистиката и защо България е все на последно място относно бащина грижа към семейството и децата най-вече - и защо се получава така.....

Хайде - очаквам отговора Ви - аргументирано, с анализи, статистика и обосновано мнения ВЪРХУ ФАКТИ И РЕАЛНОСТИ....

Иначе да си лала всеки може - а адвокатите даже си я имат тая професионална деформация.

Чакам де....
Последна промяна aaaaly на 14 Сеп 2014, 14:37, променена общо 1 път
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 14 Сеп 2014, 14:09

Знам и език, имам образование, но не мога да избягам.

Не ме разбрахте правилно.

Търсенето и намирането на нов живот не е бягство. Не знам кой Ви внушава тези клишета на националистическа основа. Преди да сте някаква с български паспорт, Вие сте човек и личност. И категорично имате човешкото право да търсите щастие за себе си и детето си.

Не съм апологетор на емиграцията - просто твърдя, че емиграцията не е бягство. Казвам, че човешкото Ви право да търсите щастие не може и не бива да бъде заключено единствено на някаква (в случая национална) територия.

Истина е, че емиграцията не е панацея - но пък е напълно възможно да се окаже, че бидейки в различна обществена и законова среда, Вие можете да решите спорове и проблеми, които в рОдината са били блокирани, игнорирани или директно подтиснати и сте била ощетена. Светът е голям - все някъде има местенце, в което можете да намерите баланса и да решите проблемите си.

Но Ваша воля - от това печели единствено мафията в страната - третирайки Ви като човешки матр'иал. Осъждате и детето си на същата съдба - от страх, безпомощност и липса на воля.

Няма нерешим проблем - има само хора, които не искат да решават проблемите си.....
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 14 Сеп 2014, 14:46

barakuda написа: Чак се чудя как ги избирате тия мъже, раждате деца от тях, после плюете безкрай, че и обобщавате.

Ами то затова раждаемостта е на това ниво - моля погледнете отново националната статистика. Да си говорим за статистика моля - не желая да виждам отново свободни емоционално базирани есета на тема колко са отлични българските мъже напук на фактите и статистиката.

Защото българските жени така са натиснали българските мъже да има правят бебета - че не е истина....това да Ви говори нещо?

:lol: :lol:

Да вадя моля статистика за българската раждаемост, или да пощадя професионалното Ви самочувствие? или да не го пощадя?

Едва ли някога ще разбера защо е толкова удобно да живееш със широко затворени очи.

Колко точно години (човешки живота) ви трябват - на Вас персонално, а и на другите около Вас - а и на професията ви генерално - да схванете проблема и да се осъзнаете и да спрете да отричате фактите, които се случват пред очите ви????

Edit: погледнете тоя линк: The concept of parental responsibility ...

Ще сбъркате, ако не го погледнете - за да схванете философията на родителството и защо се получават фактите от горната статистика въпреки че родителите в различни страни са все хора и все имат добри намерения.

Това е обширна тематика - аз засегнах единствено фактологията. Ако желаете - можем да засегнем и психологията, и философията на родителството. И защо се получава така, че при почти еднакви закони - то само едното тълкуване и прилагане на закона дава толкова фантастично различни резултати....

Желаете ли предизвикателството?

Или гордо, надменно и грубо ще отречете отново реалността?

Да- можете да бъдете груб, надменен, националист и игнорантен - как може да ви бъде забранено това? Ваше право е - използвайте го.

Но дали това съвпада с реалността и къде попадаме с такова поведение и mentality?

Да вадя ли статистика и за психично болните, и каква е връзката с раждаемостта, родителството и грижата за бъдещото поколение?

И за Бога, не раждайте братя и сестри - когато не можете, не искате или не сте в състояние да бъдете образовани родители на децата си.....
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Сеп 2014, 18:00

aaaaly написа:......но пък е напълно възможно да се окаже, че бидейки в различна обществена и законова среда, Вие можете да решите спорове и проблеми, които в рОдината са били блокирани, игнорирани или директно подтиснати и сте била ощетена.....

Истината е, че апелирате питащата да направи вашия избор, без да осъзнавате + и - , респективно в каква каша опитвате да я въвлечете.
Както е истина, че не изпълнявате съдебно решение на български съд ( препятствате осъществяване режима на лични отношения), за което носите наказателна отговорност. Детето не е вещ! Родители воюват, по инерция?, за отмъщение?, като мултиплицират проблемите си с бившия, без да отчитат, че единствена жертва от тази война е детето. И, странно, но винаги ползват изтърканото извинение ( пред тях самите, за пред хората, но далеч от реалността)- " в името на детето".
Истина е, че упреквате всички български институции за собствените си лични неудачи, апелирайки да проумеем, че навън, където и да е това, всичко е по-розово ( очевидно не е, след като не можете да си "позволите"( каквото и да значи и това 8) ) да приберете собствената си майка при вас, за да изпълните закондателно вмененото ви задължение да се грижите за нея и подпомагате финансово старините и, а сте я оставили на благословията на брат ви ( онзи с физическото насилие над нея); и не- не е розово и по отношение родителската отговорност вервайте ми, така щото ЕС има задължителни норми, които се спазват ( следва да попрочетете нещо и в тази насока).

Вярно е, че навън има създадени и действащи механизми да се подпомага финансово една майка, отглеждаща детето си, но е факт, че трябва да свалите розовите очила и да погледнете на живота по-трезво.

Емоционалните отношения между двама и решението за създаване на нов живот са лични решения Партеногенезата все още е невъзможна, за това е необходим осеменител ( мъжете да прощават) и приоритетно е решението на жената, която ще износва плода - дали да му даде шанс за живот или не- решение, което взима лично, поради което и следва да носи отговорността за това.
В този смисъл не мога да подкрепя и твърдението, че за всичко са виновни мъжете- вината е споделена. Без оглед националността на осеменителя.

Всъщност, за какво е темата? - за това, че има неправилно заведен съдебен иск, по който правилно е поставен отказ, обективиран в съдебен акт, или просто репетираме в писмен вид реторика?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот aaaaly » 14 Сеп 2014, 21:20

bird_of_paradise написа:
aaaaly написа:......но пък е напълно възможно да се окаже, че бидейки в различна обществена и законова среда, Вие можете да решите спорове и проблеми, които в рОдината са били блокирани, игнорирани или директно подтиснати и сте била ощетена.....

1. Истината е, че апелирате питащата да направи вашия избор, без да осъзнавате + и - , респективно в каква каша опитвате да я въвлечете.
2. Както е истина, че не изпълнявате съдебно решение на български съд ( препятствате осъществяване режима на лични отношения), за което носите наказателна отговорност.
3. Детето не е вещ! Родители воюват, по инерция?, за отмъщение?, като мултиплицират проблемите си с бившия, без да отчитат, че единствена жертва от тази война е детето. И, странно, но винаги ползват изтърканото извинение ( пред тях самите, за пред хората, но далеч от реалността)- " в името на детето".
4. Истина е, че упреквате всички български институции за собствените си лични неудачи, апелирайки да проумеем, че навън, където и да е това, всичко е по-розово ( очевидно не е, след като не можете да си "позволите"( каквото и да значи и това 8) ) да приберете собствената си майка при вас, за да изпълните закондателно вмененото ви задължение да се грижите за нея и подпомагате финансово старините и, а сте я оставили на благословията на брат ви ( онзи с физическото насилие над нея); и не- не е розово и по отношение родителската отговорност вервайте ми, така щото ЕС има задължителни норми, които се спазват ( следва да попрочетете нещо и в тази насока).

5. Вярно е, че навън има създадени и действащи механизми да се подпомага финансово една майка, отглеждаща детето си, но е факт, че трябва да свалите розовите очила и да погледнете на живота по-трезво.

6. Емоционалните отношения между двама и решението за създаване на нов живот са лични решения Партеногенезата все още е невъзможна, за това е необходим осеменител ( мъжете да прощават) и приоритетно е решението на жената, която ще износва плода - дали да му даде шанс за живот или не- решение, което взима лично, поради което и следва да носи отговорността за това.
7. В този смисъл не мога да подкрепя и твърдението, че за всичко са виновни мъжете- вината е споделена. Без оглед националността на осеменителя.

8. Всъщност, за какво е темата? - за това, че има неправилно заведен съдебен иск, по който правилно е поставен отказ, обективиран в съдебен акт, или просто репетираме в писмен вид реторика?

Постарал/а сте се да изсипете множество клишета - което на няколко пъти споменавам в контра-мненията си.

Почти няма самостоятелност в това мнение. До едно сте изложил/а копирани обществени клишета. Толкова ли е лесно да Ви промият мозъка и да Ви направят робот на системата? явно да.

Ще болдна това: ПРОЧЕТОХТЕ ЛИ ЛИНКА ОТГОРЕ, КОЙТО СЪМ ДАЛА ИЛИ ТАКА СЕ НАХВЪРЛИХТЕ ВЪРХУ МЕНЕ ДА ИМА, ДА ИМА КЛИШЕТА ДО ОБЩЕСТВЕНА НАСИТА??????? за да го прочетете.

Моля не ми отговаряйте преди да изчетете линковете и изложената статистика.

Сега ще анализирам точка по точка клишетата в мнението Ви, защото тази психологическа барикада ви прави буквално роботи на системата? защото е толкова удобно да нямате собствено мнение и да не анализирате статистиката и фактите, а само да декламирате партийната повеля и клишетата и лозунгите?

1. В никакъв избор не я въвличам питащата - изрично посочих - не е за всеки с меки и износени гащи. Съществува като вероятност, която много други майки са избрали. Успешно. Избор е. Личен. Само тази дефиниция вече стига,за да млъкнете.

2. Когато бащата осъзнае, че света не се върти около месечните му сметки, любовницата му, нейните деца, кхм, и другото в списъка на бащата преди интересите на собственото му дете - а ОКОЛО СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СОБСТВЕНОТО МУ ДЕТЕ - тогава и майката може да осъзнае, че бащата има някакви права. Когато тя види собствените си права осъществени, а не омаловажени и снизени до картинка от комикс.

Да се върнем на точка 1 - личен избор е - да - и никой юрист не може да гъкне - права ли съм? тук да намесим отново линка по-горе който дадох, и който НЕ СТЕ прочели - международното право и НАЙ-ВЕЧЕ ЕВРОПЕЙСКОТО - ПОСТАВЯ ДЕТЕТО НАД БАЩАТА, НАД МАЙКАТА И НАД ВСИЧКО ДРУГО включително и съда

Тук също така отново ще повторя - което явно Вие не сте прочел/а - че съществува международна конвенция за защита правата на детето, която България е подписала и която понястоящем е валидна и работи - а Вие знаете ли го това? - че НИКОЙ СЪД НЕ МОЖЕ ДА ПОСТАВЯ ПРАВАТА НА РОДИТЕЛЯ НАД ПРАВАТА НА ДЕТЕТО!

Значи теглиме една ...... на правата на малолетното - щото така е най-лесно - и тичаме да защитаваме бащата, така ли излиза според Вас?

Преди майката, преди бащата - съда ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИ ДЕТЕТО В ЕДИН РОДИТЕЛСКИ КОНФЛИКТ!

Но е толкова по-лесно да омаловажиме проблема, да тръгнеме в посока издръжки, бащини сълзи, майчини страхове, алинеята на закона, безсилието на защитника, реториката на буквата....

3. Погледнете точка 2 от отговора ми - именно че детето не е вещ - то не може нито бащата, нито майката да бъдат по-важни!

Следствие - и съда не е по-важен от повереното му дете - значи ако съда е сгрешил, то да си признае грешките - защото всички имаме деца и някой ден и Вашето може да попадне в съда. Да пази Бог - но там собственото Ви дете може да бъде в същата категория, която сега осъждате....това във физиката се нарича обратна връзка и стойността й се усилва пропорционално , ако е отрицателна, и намалява пропорционално, ако е положителна.....провете моля какво означава това - защото и Вие се въртите във същата въртележка - ама си мислите, че ако сте горе и не Ви засяга - но един ден въртенежката ще Ви сложи под обувките на другите - може би скоро - и когато стигнете до пенсия, ще плачете по-горко и от моята майка....днес е майка ми, утре е женицата авторка на темата, а вдругиден ще сте Вие - все още ли ще Ви е така драго и меко на ...хм.....

4. Лични нападки? с какво Ви нападнах аз лично, та се считате длъжен/на да се нахвърлите върху моя личен живот?

Тук където живея - хората работят ЦЯЛ ЖИВОТ - ПО 40-50 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ - за да заслужат социалните си привилегии. Тези привилегии СА ПОИМЕННИ, НЕ СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ, НЕ СЕ КУПУВАТ (ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЕ АКО ВНЕСЕТЕ В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ОГРОМНА ПАРИЧНА СУМА ОТ НАД ЧЕТВЪРТ МИЛИОН НАГОРЕ ПО ПЕНСИОНЕН ДЪРЖАВЕН ФОНД) И НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ТЪРГУВАНИ И ОБМЕНЯНИ - ПОИМЕННИ СА.

Какво не е ясно тук, което още да не съм обяснила?

Не е възможно майка ми да влезе в тукашната социална система - защото НИКОГА не е работила тук и правата й не може да бъдат трансферирани от България по еквивалентен начин - КАКВО ТУК НЕ ВИ Е ЯСНО?

Ако можете - то тогава де що има циган и циганка вече щяха да са тук и да живеят върху държавния тукашен бюджет - и защо не е така в България? да сте го гласували, да сте го отработили в Парламента - аз съм настоявала пред моя парламентарен представител и бях изхвърлена от кабинета му - ами всеки получава това, което е заслужил - не е ли така?

И тук мога да дам статистика в полза на твърдението си - а Вие можете ли?

Да оставим настрана личните Ви и грозни нападки върху мен - не знам с какво ги заслужих.

Който е работил - има права там, където е работил. Майка ми е работила в България - и има хубава пенсия. Отделно наследи част от пенсията на баща ми - и неговата беше хубава. Майка ми живее много по-добре от повечето пенсионери в България - с пенсия, която вероятно надхвърля Вашите месечни доходи, особено СЛЕД КАТО АЗ Я ПОДПОМАГАМ ОТТУК.

Но това всичкото се обезсмисля, когато се стигне до пиянствата и изстъпленията на собствения й син. Където системата я изоставя.

Да - ще кажете - това е личен проблем - не, не е. Проблем е, че тази жена няма защита идваща от системата, за която е работила цял живот. Когато тази жена търси защита от системата - както е редно - системата - във Ваше лице също - прехвърля отговорността върху другото дете - пак на лична основа - върху мене. Не Ви ли е срам да изкажете подобно твърдение, лапайки привилегии, доходи и статут от същата система, която МОИТЕ МАЙКА И БАЩА СА ПОСТРОИЛИ? Не само аз съм длъжна на родителите си - но извън моята лична отговорност - И СИСТЕМАТА ИМ Е ДЛЪЖНА, ЩОМ ТЕЗИ ХОРА СА ДЪРЖАЛИ СИСТЕМАТА РАБОТЕЩА!

Срамота е - особено от лице, работещо в системата - да изкаже подобни твърдения! за подобно изказване - тук, където живея - биха Ви окошарили на секундата! липса на риспект към възрастен човек и неоснователни нападения и така нареченото bully поведение - и ще се озовете с пранги в затвора за изпитателен срок от 3 месеца....

5. Тук, където живея - и аз съм майка - НЕ ПОЛУЧАВАМ НИКАКВИ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ - НО ПЪК ИМАМ РАБОТА, ХУБАВИ ДОХОДИ И НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ МОЛЯ НА НИКОГО ЗА ИЗДРЪЖКИ И ЗА ПОМОЩ! но това е така, защото майките и децата са адекватно защитени....и не зависят от милостта на осеменителя....

И това не е вярно - че майка с дете излезнала в чужбина - ще получава социални доходи и помощи - те са символични - и предполагат липса на трудова заетост.

Никъде не съм споменала на питащата по-горе да разчита на социални помощи - ОПРОВЕРГАЙТЕ МЕ!

Каква нагла лъжа - какви нагли внушения и изказвания си позволявате?????

По отношение на тази част:

6. Емоционалните отношения между двама и решението за създаване на нов живот са лични решения Партеногенезата все още е невъзможна, за това е необходим осеменител ( мъжете да прощават) и приоритетно е решението на жената, която ще износва плода - дали да му даде шанс за живот или не- решение, което взима лично, поради което и следва да носи отговорността за това.

трябва да кажа, че не намирам нормални думи да изкажа възмущението си - това в прав текст си се нарича емоционално изнудване - значи една жена иска семе - и трябва да търпи поради което цялата гама незаконни, неправомерни и изнудвачески действия от страна на осъществения осеменител???????

Що за изказване от лице с юридически квалификации? за кой пореден път да кажа, че тук където живея - за подобно изказване бихте били в затвора на секундата, в която се отнесете така с която и да е дама?

Само това Ви изказване вече е за психиатрична експертиза - и не бихте се разминали за което из европата....ето това беше едно огромно основание да обясня в първите си постове, защо българските юристи никак не могат да се впишат в световните стандарти и квалификации.....ами просто са увредени в главите си...и спасение няма...и не се предвижда такова...понеже те самите не искат да бъдат спасявани....

7. МОЛЯ ЦИТИРАЙТЕ КЪДЕ СЪМ КАЗАЛА ЧЕ ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ МЪЖЕТЕ - ИЛИ ЗАМЪЛЧЕТЕ В ПОЗОР!

Възможно ли е човек с Вашия ник да бъде толкова тъп и елементарен? какъв е отговора спред Вас?

8. Всъщност темата е за една страдаща майка, която не може да се защити, защото системата я поставя на колене - НАРОЧНО!

Ако смятате, че хуманността е излишна част от правото, правораздаването и нормалния живот - тогава мога само да Ви съжаля от сърце и да се помоля НИКОГА да не Ви срещна - и най-вероятно точно така ще стане - защото аз имам твърди принципи и не разчитам на съдебната система в страната - и определено не разчитам на хора като Вас!

:D
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 14 Сеп 2014, 22:07

. Както е истина, че не изпълнявате съдебно решение на български съд ( препятствате осъществяване режима на лични отношения), за което носите наказателна отговорност.

На това ще отговоря отделно. Май по-горе стана нечетимо.

Има международни конвенции и споразумения в дух общочовешки права и свободи. Предполага се, че Конституцията на България съдържа същите тези потвърдени и издигнати във върховен закон.

Вие какво - не сте учили Конституционно право ли? да или не? отговорете моля!

Какъв съд и какъв закон може да бъде НАД върховното човешко право на защита, над правото на щастие, благоденствие и нормален живот????????? над правото на физическо и психическо оцеляване?

Моля отговорете ми! НАСТОЯВАМ!
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 14 Сеп 2014, 22:30

bird_of_paradise написа:

Истината е, че апелирате питащата да направи вашия избор, без да осъзнавате + и - , респективно в каква каша опитвате да я въвлечете.
Както е истина, че не изпълнявате съдебно решение на български съд ( препятствате осъществяване режима на лични отношения), за което носите наказателна отговорност. Детето не е вещ! Родители воюват, по инерция?, за отмъщение?, като мултиплицират проблемите си с бившия, без да отчитат, че единствена жертва от тази война е детето. И, странно, но винаги ползват изтърканото извинение ( пред тях самите, за пред хората, но далеч от реалността)- " в името на детето".
Истина е, че упреквате всички български институции за собствените си лични неудачи, апелирайки да проумеем, че навън, където и да е това, всичко е по-розово ( очевидно не е, след като не можете да си "позволите"( каквото и да значи и това 8) ) да приберете собствената си майка при вас, за да изпълните закондателно вмененото ви задължение да се грижите за нея и подпомагате финансово старините и, а сте я оставили на благословията на брат ви ( онзи с физическото насилие над нея); и не- не е розово и по отношение родителската отговорност вервайте ми, така щото ЕС има задължителни норми, които се спазват ( следва да попрочетете нещо и в тази насока).

Вярно е, че навън има създадени и действащи механизми да се подпомага финансово една майка, отглеждаща детето си, но е факт, че трябва да свалите розовите очила и да погледнете на живота по-трезво.

Емоционалните отношения между двама и решението за създаване на нов живот са лични решения Партеногенезата все още е невъзможна, за това е необходим осеменител ( мъжете да прощават) и приоритетно е решението на жената, която ще износва плода - дали да му даде шанс за живот или не- решение, което взима лично, поради което и следва да носи отговорността за това.
В този смисъл не мога да подкрепя и твърдението, че за всичко са виновни мъжете- вината е споделена. Без оглед националността на осеменителя.

Всъщност, за какво е темата? - за това, че има неправилно заведен съдебен иск, по който правилно е поставен отказ, обективиран в съдебен акт, или просто репетираме в писмен вид реторика?

В цялата тая м, топла и м, оная лимонада, не открих нито дума по еуростат статистиката и фактите и данните по отношение поведението на българските мъже..... 8)

Нещо онемяхте ли? не можете да осмислите цифрите? не схванахте какво значат ли? не Ви идва вдъхновение да сложите тука още няколко клишета и лъжи?

Искате да кажете, че Еуростат лъже?
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 14 Сеп 2014, 22:58

Али, оспами цялата тема и пречиш на питащите. Тук се задават конкретни въпроси и се очакват конкретни отговори. Не си мисли, че някой ти чете писанията. Има други форуми, където надълго и нашироко можеш да разсъждаваш за смисъла на живота.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот aaaaly » 14 Сеп 2014, 23:14

На никого не преча.

Жената се отказа да ви пита още преди 2-3 седмици - погледни отговорите й.

Ако на някого преча - нека се оплаче тя. Вас никой не ви кара да четете. Скролирайте - много помага, ако нямате реален интерес да четете нещо.

Иначе нападки и то на лична основа - поне ги аргументирайте - но моля без клишета отново.

Все пак искам господина.господинката от горния пост да ми обясни статистиката на Еуростат...ако е в състояние де....

Аз понеже не мога да чета статистика - та отчаяно разчитам горния ник да ми я прочете и обясни....
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 14 Сеп 2014, 23:51

Жената попита, получи отговор и вероятно вече не следи темата, така че няма как да се оплаче. Написаното обаче остава, за да е в помощ и на други. Именно на тях пречите. Няма лошо да имате лично мнение, но преплитате различни теми и мястото за разсъжденията ви не е тук. А ако имате личен въпрос към някой от форума, задайте му го на лично.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 15 Сеп 2014, 00:27

Е, простете, но не мога да съм непрекъснато на разположение тук. Особено за вас :D .
bird_of_paradise написа:Всъщност, за какво е темата?

Да, благодаря- схванах, въпреки многословието, къде точно е болното място:
aaaaly написа:2. Когато бащата осъзнае, че света не се върти около месечните му сметки, любовницата му, нейните деца, кхм, и другото в списъка на бащата преди интересите на собственото му дете - а ОКОЛО СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СОБСТВЕНОТО МУ ДЕТЕ - тогава и майката може да осъзнае, че бащата има някакви права. Когато тя види собствените си права осъществени, а не омаловажени и снизени до картинка от комикс.

Жалката истина е, че все още, въпреки километрите, воювате с бащата на детето. Тази доминанта ви пречи да мислите трезво.

п.п. Не те нападам. Не, че не заслужаваш нападение от "имбецил" , но животът е направил нужното ( върни се назад в темата, прочети написаното от теб, помисли и после разсъждавай по темата има ли нападение или е параноя).
Въпреки всичко, благодаря- установих, че съпругът ми ( и не само) не се вмества в посочената от теб статистика. Е, въпрос на избор :wink:.

Хайде, хубава вечер (или каквото там е при теб).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот barakuda » 15 Сеп 2014, 00:34

Който употребява израз като "женицата", може да си сложи статистиките .... под мишница. Повече май няма нужда от юристи, други специалности трябват.
barakuda
Потребител

Мнениеот aaaaly » 15 Сеп 2014, 01:48

bird_of_paradise написа:Е, простете, но не мога да съм непрекъснато на разположение тук. Особено за вас :D .
bird_of_paradise написа:Всъщност, за какво е темата?

Да, благодаря- схванах, въпреки многословието, къде точно е болното място:
aaaaly написа:2. Когато бащата осъзнае, че света не се върти около месечните му сметки, любовницата му, нейните деца, кхм, и другото в списъка на бащата преди интересите на собственото му дете - а ОКОЛО СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СОБСТВЕНОТО МУ ДЕТЕ - тогава и майката може да осъзнае, че бащата има някакви права. Когато тя види собствените си права осъществени, а не омаловажени и снизени до картинка от комикс.

Жалката истина е, че все още, въпреки километрите, воювате с бащата на детето. Тази доминанта ви пречи да мислите трезво.

п.п. Не те нападам. Не, че не заслужаваш нападение от "имбецил" , но животът е направил нужното ( върни се назад в темата, прочети написаното от теб, помисли и после разсъждавай по темата има ли нападение или е параноя).
Въпреки всичко, благодаря- установих, че съпругът ми ( и не само) не се вмества в посочената от теб статистика. Е, въпрос на избор :wink:.

Хайде, хубава вечер (или каквото там е при теб).

За съжаление отново ми приписвате нещо, което съществува само във Вашето въображение.

Аз коментирах случая на Румяна, изложен обстойно от нея самата по-горе.

Моят случай е коренно различен - аз и детето ми излязохме от страната в пълно разбирателство с екс-съпруга ми, с пълни документи, разрешения, одобрения и помощ от него. С уточнението, че първият ми съпруг е грък. Не мога да се изказвам за българските мъже - на практика след дипломирането ми не съм живяла постоянно в България. Редуваха ми се периоди да се връщам в страната, и периоди да заминавам отново в чужбина - периодите траеха години.

Той (екса) и сега ни помага много - ако това изобщо има отношение към темата - това последното лято, което току-що изтече, детето ми отиде на море заедно с баща си и всичко беше тип-топ. Бащата използва до дупка че и отгоре, предвидените в бракоразводното решение дни и начини за виждане.

Не мога да се сетя по каква причина ми приписвате отново някакви Ваши си измислици и проекции. Може би защото Вие самата имате такива проблеми с бившия си?

Едит:

Въпреки всичко, благодаря- установих, че съпругът ми ( и не само) не се вмества в посочената от теб статистика. Е, въпрос на избор

Допълнителен въпрос - към имбецилите - тогава кой е подал тази статистика към Еуростат - и кои точно мъже са преброили, ако не тези, живеещи на територията на България?

Искате да кажете, че от 100% вписани в тази статистика, само Вашият съпруг е изключение?

Дотук схванах само, че не сте наясно с цифрите...и че не можете да четете статистики...
Последна промяна aaaaly на 15 Сеп 2014, 02:03, променена общо 2 пъти
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 15 Сеп 2014, 01:51

barakuda написа:Който употребява израз като "женицата", може да си сложи статистиките .... под мишница. Повече май няма нужда от юристи, други специалности трябват.

Защо моля, употребявате нецензурни думи и квалификации? аз така ли се обърнах към Вас?

Каква липса на добро възпитание....Ви накара да избухнете така и да изгубите самообладание?

ПС: още не виждам разбор и анализ на националната статистика и на данните, посочени по-горе. Какво смущаващо намирате в тези данни, които са официално подадени към Еуростат? защо тези цифри ви дразнят толкова много, че се карате с мен?

Искате да кажете, че си ги измислям? или Еуростат лъже? това ли искате да кажете?
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 15 Сеп 2014, 01:56

kdkrastev1234 написа:Жената попита, получи отговор и вероятно вече не следи темата, така че няма как да се оплаче. Написаното обаче остава, за да е в помощ и на други. Именно на тях пречите. Няма лошо да имате лично мнение, но преплитате различни теми и мястото за разсъжденията ви не е тук. А ако имате личен въпрос към някой от форума, задайте му го на лично.

Този форум е публичен и всеки може да пише, стига да спазва правилата.

Нещо против ли имате, че е публичен? ами затворете го тогава само за вас си и си кометирайте до насита професионално и се позиционирайте колкото искате по алинеите. Не виждам нищо лошо в което - но не можахте да помогнете на Румяна и тя изчезна с нерешен проблем.

Но така да прилагате двойни стандарти - за този ник може, а за друг не може - някакси оставяте много негативно впечатление да знаете....

И хората четат, да знаете....
aaaaly
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси